Olimpiyat'ta Zorlu 90 Dakika - Son Dakika
Spor

Olimpiyat'ta Zorlu 90 Dakika

Olimpiyat\'ta Zorlu 90 Dakika

Süper Lig’in ikinci yarısında aldığı galibiyetlerle zirve yarışında ‘ben de varım’ diyen Beşiktaş 21. haftada Bursaspor’u saat 14.00’te başlayacak mücadelede Atatürk Olimpiyat Stadı’nda konuk edecek.

16.02.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biri Kasımpaşa tekrar maçı olmak üzere devre arasının ardından çıktığı 4 maçta yenilgi yüzü görmeyen, Trabzonspor beraberliğinin ardından oynadığı Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa maçlarından 3'er puanla ayrılarak şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelen Beşiktaş, 21. haftada güvenlik gerekçesiyle gündüz oynanacak maçta Bursaspor'u yenip, gelecek hafta oynayacağı Galatasaray maçına daha da moralli ve iddialı çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Kapasite 40 bin, Bursaspor taraftarına izin yok

Doğu tribünü kapalı

Peş peşe aldığı galibiyetlerle puan farkını ikinci Galatasaray'la 1'e, lider Fenerbahçe'yle de 5'e indirerek şampiyonluk yarışında 'ben de varım' diyen Beşiktaş'ın Bursaspor ile oynayacağı maçta Atatürk Olimpiyat Stadı'nın en fazla seyirci alan doğu tribünü bakım çalışmaları nedeniyle kapalı olacak. Bu nedenle stadın kapasitesi 40 bine düşerken, İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Bursaspor taraftarı da karşılaşmada takımlarını destekleyemeyecek.

Bursaspor, taraftarı için oynayacak

2003-2004 sezonunda kulüp tarihinde ilk kez bir alt lige düşen Bursaspor'da taraftarlar, daha sonra Sedat Peker'e yönelik olarak sürdürülen bir soruşturmada o dönem Beşiktaş forması giyen bazı futbolcuların yeşil beyazlıların kümede kalma yolundaki en önemli rakiplerinden olan Çaykur Rizespor ile oynayacakları maçı manipüle etmelerinin tapelerde yer almasının ardından 2 yıl süren 1. Lig macerasının sorumlusu olarak Beşiktaş'ı gördükleri için, iki camia arasında başlayan gerginlik tatsız olayların yaşanmasına neden olmuştu. 2006-2007 sezonundan itibaren yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye başlayan ve müzesine bir de Süper Lig şampiyonluğu götüren Bursaspor için camia adına Beşiktaş karşılaşmalarının en önemli maç olması takıma ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor. Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdıran ve finale kalabilmek için Galatasaray'ı geçmesi gereken 28 puanlı yeşil beyazlılar ligde de Avrupa hedefinden kopmamanın hesaplarını yapıyor.

Muhtemel kadrolar

Bugün saat 14: 00'te başlayacak mücadelede Beşiktaş'ta kart cezalısı Serdar Kurtuluş'un yanı sıra sakatlıkları süren Sivok, Escude ve Jones takımdaki yerlerini alamayacak. Süper Lig'de oynadığı son 9 maçta sadece 1 kez kaybeden yeşil beyazlılardaysa cezalı oyuncu bulunmazken, Nijeryalı oyuncu Taye Taiwo teknik direktör Christoph Daum tarafından kadroya alınmadı. Alman teknik adamın Taiwo'nun yerine Basser'e forma şansı vermesi bekleniyor. Sakatlıkları süren Ozan İpek ve Ethem Ercan Pülgir yeşil beyazlıların diğer eksikleri.

İlker Meral'in yöneteceği maça takımların şu muhtemel 11'lerle çıkması bekleniyor.

Beşiktaş: Tolga, Hutchinson, Franco, Ersan, Motta, Gökhan, Fernandes, Veli, Oğuzhan, Olcay, Almeida

Bursaspor: Frey, Şener, Serdar, Civelli, Basser, Belluschi, Şamil, Bekir, Ferhat, Sestak, Fernandao

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Olimpiyat'ta Zorlu 90 Dakika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement