Oltu'da Kanser Taraması - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Kanser Taraması

Oltu\'da Kanser Taraması

Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ücretsiz olarak kanser taraması yapılıyor.

24.06.2014 10:41

Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ücretsiz olarak kanser taraması yapılıyor.

Oltu Sağlık Grup Başkanı Dilek Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün 08.00-17.00 saatlerinde Toplum Sağlığı Merkezi'nde kanser taraması yaptıklarını söyledi.

Şengül, 30-65 yaş arası kadınlara rahim kanseri taraması, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması, erkeklere ise kolon (bağırsak) kanseri taraması yapıldığını belirtti.

Tarama yaptıran kadınlar yeterli sayıya ulaştığında gruplar halinde Erzurum'a gönderildiğini ifade eden Şengül, servisin her Çarşamba günü Toplum Sağlığı Merkezi'nin önünden saat 09.00'da hareket etiğini hatırlattı.

Erkeklerin tahlillerinin ise Oltu Toplum Sağlığı Merkezi'nde alınarak sonuçlar için Erzurum'a gönderildiğini ifade eden Şengül, Erzurum'a gönderilen hastalardan hiçbir ücret talep edilmediğini vurguladı.

Son yıllarda kanser vakalarındaki artışa dikkat çekerek, bu hastalıkla mücadelenin en etkili yollarının başında erken tanının geldiğini ifade eden Şengül, "Vatandaşlarımızın yılda bir kere de olsa kesinlikle bu testleri yaptırmaları gerekiyor. Bir defa tahlil yaptırdığınızda ve sonuçların temiz çıkması durumunda bundan sonraki yıllarda riskin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Toplum Sağlığı Merkezi olarak bu testleri ücretsiz yapıyoruz. Kanserle mücadelenin en etkili yöntemlerinin başında erken tanı geliyor. Herkesin kendi sağlıkları için bu konuda hassas davranmasını istiyoruz. Tüm halkımızı test yaptırmak için Toplum Sağlığı Merkezimize bekliyoruz" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oltu'da Kanser Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement