OMÜ'de Bilimsel Danışmanlık Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

OMÜ'de Bilimsel Danışmanlık Protokolü İmzalandı

OMÜ\'de Bilimsel Danışmanlık Protokolü İmzalandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Samsun Sinop Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında, Bilimsel Danışmanlık Protokolü imzalandı.

28.02.2014 16:11  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi ile Samsun Sinop Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası(SVHO) arasında "Bilimsel Danışmanlık Protokolü" imzalandı.

Dekanlık konferans salonunda yapılan imza törenine OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yarım, SVHO Başkanı Mahmut Çetinkaya, SVHO Genel Sekreteri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Bekir Karaosmanoğlu, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Samsun Sinop Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şule Sanal, Yaşam Boyu Eğitim Faaliyetleri Yeterliliği Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Gül Fatma Yarım ile Komisyon Üyesi Doç. Dr. Semra Gümüşova katıldı.

Protokol imza töreni öncesi konuşan OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, "Veteriner hekim mezun olduğu zaman fakülteden elde ettiği bilgi ile uzun yıllar kendini idare edebiliyordu. Şimdi sürekli eğitim veya yaşam boyu eğitim de bilgi sürekli kendini güncellediği için bizde SVHO ile kendi meslektaşlarımızın eğitim seviyesini arttırmak, güncel yeniliklerden haberdar etmek ve oda ile işbirliğinde eğitimler vermek için ön protokol yapıyoruz. Bundan sonraki eğitimler için Veteriner Fakültesi'nin bilimsel alt yapısı ile odamızın organizasyonu ile eğitimler vereceğiz. Ayrıca talep olursa da tüm Karadeniz Bölgesi'ne de eğitimler vermeyi düşünüyoruz. Bu eğitim programlarımızın amacı hem konsantre biçimde eğitim vermek hem de meslektaşlar arasındaki dayanışmayı ve bilgi paylaşımı kolaylaştırmaktır. Sahada çalışan bir veteriner hekimin o yorgunlukla bilgiye ulaşmaya çalışması uzun süreç alabilir" dedi.

Veteriner Hekimliği konularında mesleki eğitimlerin OMÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin bilimsel danışmanlığı ile gerçekleştirilmesini amaçladıklarını belirten SVHO Başkanı Mahmut Çetinkaya, "Oda olarak amacımız, süreklilik arz etsin diye böyle bir işin içersine girdik. İnşallah hayırlı olur. Odaların üyelerinin dışında bu tip seminerler olsun, kurslar olsun hangi oda yaparsa yapsın, meslektaşlarımız güncel bilgiye ulaşması için o bilgiyi almaya çalışıyor. Amacımız Samsun'da fakültemizde yeni bilgiler ne kadar okuldan öğrenciler mezun olsa bile güncel bilgilere ulaşabilmek için bu tür etkinliklerin olması gerekiyor. Oda üzerinden yapılması hareket alanını biraz daha geniş tutuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy ile SVHO Başkanı Mahmut Çetinkaya, protokolü imzaladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OMÜ'de Bilimsel Danışmanlık Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement