Omü'de Özel Yetenek Sınavları - Son Dakika
Yerel

Omü'de Özel Yetenek Sınavları

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görsel iletişim tasarım, seramik cam ve resim bölümü ile Samsun Devlet Konservatuvarı müzik bölümü branşları için özel yetenek sınavları başladı.

24.07.2014 13:11

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görsel iletişim tasarım, seramik cam ve resim bölümü ile Samsun Devlet Konservatuvarı müzik  bölümü branşları için özel yetenek sınavları başladığı bildirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada., özel yetenek sınavlarının OMÜ Atakum yerleşkesindeki fakülte binasında yapıldığını söyledi.

Bu yıl  Samsun Devlet Konservatuvarı sınavına 29,  görsel iletişim tasarım, seramik cam ve  resim bölümüne 267 öğrencinin başvuruda bulunduğunu belirten Eker, "Sınavlar aşamalı olarak yapılıyor. İlk olarak eleme sınavı yapıyoruz. Her bölüm için toplam 60 öğrenci ikinci sınava girmeye hak kazanacak. Daha sonra öğrenciler sıralama sınavına girecek. Her bölüm için 20 öğrenci alınacak. Ayrıca, Samsun Devlet Konservatuvarı müzik  bölümüne ise toplam 10 öğrenci alınacak.   Sınavlar son derece adil yapılmaktadır. Sınavın akış şeması da bunu göstermektedir" dedi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Omü'de Özel Yetenek Sınavları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement