İfade Değiştiren Sanık: Patronum Hap Verip Taksiciyi Öldürmemi İstedi - Son Dakika
Güncel

İfade Değiştiren Sanık: Patronum Hap Verip Taksiciyi Öldürmemi İstedi

İfade Değiştiren Sanık: Patronum Hap Verip Taksiciyi Öldürmemi İstedi

Adana'da Mehmet Çınar'ı bıçaklayarak öldürdüğü için müebbet hapis alan Fırat M., Yargıtay kararı bozunca Mahfuz K.'nın kendisini cinayete azmettirdiğini söyledi.

16.04.2015 11:27  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da taksici 35 yaşındaki Mehmet Çınar'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 19 yaşındaki Fırat Mutlu, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından yeniden görülen duruşmada ifade değiştirdi. Mutlu, beraat eden bar sahibi patronu 36 yaşındaki Mahfuz Karakaya'nın kendisini azmettirdiğini ileri sürünce, tutuklanan Karakaya da ömür boyu hapse çarptırıldı. Sanık, "Olay günü bana verdiği uyuşturucu hapları içtim. Beni azmettiren kişi Mahfuz Karakaya'dır." dedi.

İKİ GENÇ TAKSİCİYİ BIÇAKLAMIŞTI


Mahfuz Karakaya'nın işlettiği barda garson olarak çalışan Fırat Mutlu ve arkadaşı 20 yaşındaki Derviş Karayiğit ile birlikte merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki bardan çıkıp 24 Haziran 2010'da 01 T 0302 plakalı taksiye binmek istedi. Sürücü Mehmet Çınar, sıranın kendisinde olmadığını söylemesi üzerine çıkan tartışmada, iki genç tarafından göğsünden bıçaklandı. Ağır yaralanan Çınar, bir hafta sonra öldü. Tutuklanan Fırat Mutlu ile Derviş Karayiğit hakkında 'bıçakla kasten öldürme', Mahfuz Karakaya hakkında da 'cinayeti azmettirme' iddiasıyla Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sonucu, Fırat Mutlu ile Derviş Karayiğit'i ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, tutuksuz yargılanan Mahfuz Karakaya ise beraat etti.

YARGITAY KARARI BOZUNCA İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, beraat eden Mahfuz Karakaya'nın sanıklar ve sanık yakınları ile olay günü ve öncesinde telefonla görüşmelerinin olması ve bunun yeterince araştırılmadığını belirterek kararı bozdu. Bozma kararının ardından Fırat Mutlu ve Derviş Karayiğit tekrar hakim karşısına çıkarken, Mahfuz Karakaya duruşmaya katılmadı. Mutlu, daha önceki duruşmada yanında çalıştığı Karakaya'nın olayla ilgisi olmadığı yönündeki ifadesini değiştirdi.

"BANA VERDİĞİ UYUŞTURUCU HAPLARINI İÇİP TAKSİCİYİ ÖLDÜRDÜM"

Mutlu, "Karakaya ile taksici Mehmet Çınar arasında husumet olduğunu öğrendiğim. Benden intikamını almamı istedi. Olay günü bana verdiği uyuşturucu hapları içtim. Ardından da Mehmet Çınar'ı öldürmemi istedi. Taksiciyi ben öldürdüm, Derviş Karayiğit'in olayla ilgisi yok. Beni azmettiren kişi Mahfuz Karakaya'dır. Cezaevinde iken bana para ve mektup da gönderdi." diye konuştu. Bir sonraki duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Mahfuz Karakaya tutuklandı.

ÖMÜR BOYU HAPSE ÇARPTIRILDI

Fırat Mutlu, Derviş Karayiğit ve Mahfuz Karakaya, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, Mutlu ve Karayiğit'e tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, daha önce beraat ettirdiği Karakaya'ya ise azmettirmeden ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İfade Değiştiren Sanık: Patronum Hap Verip Taksiciyi Öldürmemi İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement