Önemli Bir Gündem Maddesinin Olmadığı Haftada Yatay Hareket… - Son Dakika
Güncel

Önemli Bir Gündem Maddesinin Olmadığı Haftada Yatay Hareket…

BIST 100 Endeksi global piyasaların çoğunlukla Noel tatilinde olduğu dün düşük işlem hacmi ile yatay hareket ederek günü %0,1 yükselişle 77,028 seviyesinden tamamladı.

27.12.2016 09:16

Global piyasalarda yılın son haftasında Noel nedeniyle önemli bir hareket gözlenmemekte. 2017 yılına ilişkin beklentilerin ve fiyatlamaların Ocak ayında gerçekleşmesini beklemekteyiz. Özellikle 2017 ilk çeyrek dönemde ABD Başkanı Trump'un politikalarını ne derecede gerçekleştirebileceği, FED'in faiz artırımına devam edip edemeyeceği ve Çin'in büyümede hız kaybının devamı ve iç gündemde ise Anayasa Referandumu'na ilişkin gelişmeler gündemi belirleyecek. BIST 100 Endeksinde bugün dış piyasalardaki nötr sentimente uygun olarak yatay seyir beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

PRKME…Sınırlı Negatif… Şirket, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talep ettiği Siirt/Madenköy sahasında madenle ilgili olarak uzman kişi ve kurumlara yeni bir projenin hazırlatılması ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne değerlendirilmek üzere sunulması, ayrıca sunulacak yeni projenin ilgili müdürlük tarafından onaylanmasının ne kadar süre alacağının bilinememesi nedenleri ile açık ocak işletmesinde; taşeron firmalarla yapılan dekapaj sözleşmelerinin iptaline, açık ocakta çalışan işçilerin iş akitlerinin feshedilmesine karar verdi. Ayrıca bakır konsantrasyon tesisi ile ilgili olarak ise; stoklarda yer alan yaklaşık 300.000 ton cevherin işlenerek üretime devam edilmesine, stoklardaki yer alan yaklaşık 5.000 wmt konsantre bakırın ihracat işleminin gerçekleştirilmesine, cevher ve konsantre bakır stoklarımızın bitmesini takiben gelişmelere bağlı olarak konsantrasyon tesisinde istihdam edilen işçilerimizin durumunun ayrıca değerlendirilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)
AKSEN…Nötr… Şirket, bağlı ortaklığına ait 81 MW kurulu güce sahip olan Kozbükü Hidroelektrik Santrali'nin 89.4 milyon USD'ye satışı konusunda Nas Enerji ile anlaşmaya varıldığını ve satışın bugün tamamlandığını bildirdi. (KAP)

ODAS…Nötr… Şirket, son zamanlarda elektrik sektöründe artan fiyat dalgalanmaları sürecini uzun pozisyonda geçirdiğini ve bu çerçevede fiyat artışlarından negatif bir şekilde etkilenmediğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, dün düşük işlem hacmi ile yatay hareket ederek günü 94,325 seviyesinden tamamladı.
Bugün Aralık vadeli kontrat için global piyasalardaki nötr seyre paralel olarak 94,0-95,0 bandında yatay hareket beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde doların sakin seyri paralelinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda sınırlı değer kazancı görüldü. USDTRY Aralık kontratı dünü yatay ve 3,5142 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde sakin gündemin etkisiyle altın fiyatlarında yatay seyir hakimdi. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı dünü yatay ve 1133 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı tepki alımı ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sakin seyir paralelinde EURUSD paritesinde sınırlı yükseliş görüldü. Söz konusu yükselişlerin 1,05 seviyesi bölgesine doğru yorulduğu görülürken yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü %0,27 değer kazancı ile 1,0460 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Önemli Bir Gündem Maddesinin Olmadığı Haftada Yatay Hareket… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement