Onlar İçin Motorlarıyla Siverek'e Geldiler - Son Dakika
Eğitim

Onlar İçin Motorlarıyla Siverek'e Geldiler

Onlar İçin Motorlarıyla Siverek\'e Geldiler

Motosiklet tutkunu ve fotoğrafçı İlker Kül'ün önderliğindeki " 1000 Motorcu 1000 Çocuk" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bir köy okuluna eğitim yardımı yapıldı.

24.10.2016 10:09

"1000 Motorcu 1000 çocuk" projesi kapsamında fotoğraf çekimi karşılığında elde edilen gelir ile köy okullarına yardım ulaştıran motor tutkunları bu kez Siverekli öğrencilerin yüzünü güldürdü. Motor tutkusunu ve fotoğraf çekimini bir araya getiren İlker Kül "1000 Motorcu 1000 çocuk" diyerek sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje ile eğitim desteğine ihtiyaç duyulan köy okullarına ulaşarak öğrencilerin yüzlerini güldürmeyi amaçladı, amacına da ulaştı. İlk olarak kendi imkanlarıyla projeyi yürütmeye çalışan Kül, bunun için zamanla bütçenin yetersiz kaldığını gördü. Kül, bunun üzerine birkaç firma ile ulaşım, konaklama ve malzeme temini konularda sponsorluk görüşmeleri yapsa da kimseden olumlu yanıt alamayınca, kolları sıvadı.

SON DURAK AĞILCIK KÖYÜ OLDU

Kül, aklına gelen fikir ile motosikletçilerin fotoğraflarını çekme karşılığında çok cüzi bir para alarak eğitim desteği için bütçe oluşturdu. Bin motosikletçinin fotoğrafını çekerek bin çocuğa ulaşmayı amaçlayan Kül, 15 kişinin üzerinde toplanan her grubun Türkiye'nin neresinde olursa olsun gidip çekimi yaparak projeye destek vermelerini sağladı.
Şimdiye kadar 100'ün üzerinde okula yardım götüren motorsikletçilerin son durağı ise Siverek'e bağlı Ağılcık köyü ilkokulu oldu. Motor tutkunları köye çıkarma yaparak kırtasiye ve giyim yardımının yanı sıra öğrencilere oyuncak da dağıttı. Sevinçleri yüzlerine yansıyan çocuklar motosikletlere binip poz vermeyi de ihmal etmedi.
Sadece motoru olup fotoğraf çekmek isteyenler projeye destek olmuyor. Proje için oluşturulan Ercanlar.net online alışveriş sitesi üzerinden siz de alışveriş yaparak eğitime destek olabilirsiniz. Destek verilecek okul içinse okul öğretmeninin okulun iç, dış ve öğrencilerin fotoğraflarını çekip proje yöneticilerine iletmeleri gerekiyor.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Onlar İçin Motorlarıyla Siverek'e Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement