Onlar Urfa'nın Gururu - Son Dakika
Güncel

Onlar Urfa'nın Gururu

Onlar Urfa\'nın Gururu

Şanlıurfa Boks Takımı sporcularından İsmail Yunus Tuna, Muhammed Kalınağaç ve Mustafa Samursak, Türkiye Boks Şampiyonası'ndan madalyalarla döndüler.

01.09.2015 10:30

Adıyaman'da düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası'na Urfalı boksörler damga vurdu. Şampiyonada büyük başarı gösteren Urfa Boks Takımı, 1 altın 2 bronz madalya ile kente döndü.

Türkiye KICK BOKS ve Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun gözetimindeki Şanlıurfa Boks Takımı, 14-20 Ağustos tarihleri arasında Adıyaman'da gerçekleştirilen şampiyonada rakiplerine acımadı.

Şampiyonada Urfalı sporculardan İsmail Yunus Tuna 59 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, diğer sporcular Mustafa Samursak 44 kg ve Muhammed Kalınağaç 48 kg Türkiye 3'üncüsü olarak turnuvaların korkulu isimleri oldu.

Şampiyona için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun,"Sporcularımla gurur duyuyorum" dedi.

Doğru plan ve program çerçevesinde yürütülen verimli çalışmaların başarı getirdiğini de sözlerine ekleyen Akaltun, "Sadece 2015 yılı içerisinde Kıck boks ve boks branşlarında Türkiye şampiyonalarında 5 kez Türkiye şampiyonluğu, 6 kez Türkiye 3'üncülüğü ve 2 kez Kıtalararası şampiyonluğu ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Dolayısıyla başarı çıtamızın çok iyi bir noktada olması Urfa'mızın Türkiye spor arenasında ki prestij ve saygınlığını en üst seviyeye çıkarmıştır. Son olarak Adıyaman'da yapılan Türkiye Boks Şampiyonası, 78 ilin çok yoğun bir sporcu katılımıyla gerçekleşti. Bu önemli organizasyonda Şanlıurfa Boks Takımı olarak 1 altın ve 2 bronz madalya alarak önemli bir başarı elde ettik. Başarı çıtamızı daha üst seviyelere çıkarabilmek adına yardımcı hocalarımızla beraber yoğun bir şekilde çalışma içerisindeyiz. Bu güzel başarı tüm Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Murat Önen de sporcuları kutlayarak "Öncelikle Şanlıurfa Boks Takımı'nı yürekten tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kick boks branşından sonra elde edilen büyük başarılardan sonra boks branşı gibi olimpik bir branşta da böylesine önemli bir başarının oluşması Urfa'mız adına bilirlilik açısından çok önemli bir destekleyici unsurdur" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Onlar Urfa'nın Gururu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement