Ordu Barosu Başkanı: Boşanmalar Arttı - Son Dakika
Güncel

Ordu Barosu Başkanı: Boşanmalar Arttı

Ordu Barosu Başkanı: Boşanmalar Arttı

Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, bir önceki yıla göre kentte boşanan çift sayısında artış yaşandığını belirtti.

13.11.2014 10:15  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, bir önceki yıla göre kentte boşanan çift sayısında artış yaşandığını belirterek, "Ekonomi başta olmak üzere diğer çeşitli sebeplerden dolayı kentte 2 yıl önce 326 çift boşanırken, geçen yıl 487 çift boşandı. Bu yılın ilk 10 ayında ise 440 çift boşandı.

Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, kentte boşanan çift sayısında son yıllarda artış yaşandığını vurguladı. Boşanma davalarının başında ekonomik sebeplerin yer aldığına dikkat çeken Avukat İlhan Kurt, aile içi şiddete maruz kalan kadınların da eskiye nazaran bilinçlendiğini, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında ise hemen kolluk kuvvete başvurduğunu ifade etti. Ordu Adliyesi'nde açılan boşanma davalarını değerlendiren İlhan Kurt, "Boşanma davalarının temeli ekonomik sebeplere dayanıyor. Kentin en önemli gelir kaynağı fındık. Fındık az olduğunda ya da para etmediğinde icra dosyaları da artıyor. Alacaklı alacağını alamıyor, borçlu borcunu ödemekte zorlanıyor. Bu davalar aile içi sorunlara da sebep oluyor. Bu gibi sebepler boşanmaları tetikliyor, açılan dava sayısının çoğalmasına yol açıyor" dedi.

GEÇİMSİZLİK BOŞANMALARI TETİKLİYOR

Eşler arasındaki sadakat yükümlülüğüne aykırı davranışın artması, aile içi şiddetin de boşanmalara neden olduğu kaydeden Avukat Kurt, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi boşanma davalarının artmasının sebebi ekonomik sebepler olarak başta geliyor. İşsiz olan, geliri olmayan, ekonomik sıkıntı yaşayan eşler arasında sorunlar, tartışmalar, kavgalar oluyor. Geçimsizlik boşanmaları tetikliyor. İhtiyaçların, tüketimin her geçen gün artması, kredi kartı borçları ödemelerinin çoğalması, bunun daha sonra önü alınamaz sebebiyete ulaşması aile içi şiddete yol açıyor. Boşanmada bir diğer hususta malesef toplumda eşlerin birbirine sadakat yükümlülüğü var, buna aykırı davranışın son dönemde artmış olması. Toplum baskısını bireylerin eskiye göre dikkate almaması. Kentin en önemli gelir kaynağı fındık. Fındığın olmadığı dönemlerde de adliyede adli vaka, icra dosyaları artmakta. Bu davalar aile içi sorunlara sebep olmakla birlikte boşanma davalarının artmasına da neden oluyor. Ekonomi başta olmak üzere diğer çeşitli sebeplerden dolayı kentte 2 yıl önce 326 çift boşanırken, geçen yıl 487 çift boşandı. Bu yılın ilk 10 ayında ise 440 çift boşandı. Bu rakamın yıl sonuna kadar 550'yi bulacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

ŞİDDETE UĞRAYAN KADIN KOLLUK KUVVETİNE BAŞVURUYOR

Maddi durumu yetersiz boşanmak isteyen çiftlere Ordu Barosu olarak ücretsiz avukat sağladıklarını, kadınların bilinçlenmesiyle artık hakkını aradığını ifade eden Baro Başkanı Avukat İlhan Kurt, "Boşanma olaylarının olması malesef bizleri de üzüyor. Ancak maddi durumu yetersiz, aile içi şiddete uğrayan kadınlar boşanmak istediğinde baromuza başvurmaları halinde onlara ücretsiz avukat sağlıyoruz. Bir de boşanmalara neden olan aile içi şiddet gittikçe artıyor gibi görünüyor ama aslında artmıyor, tersine azalma var. Önceden kadınlarımız aile içi şiddete maruz kaldığı zaman bunu kolluk kuvvetlerine yansıtmıyordu. Artık gittikçe toplumsal bilincin artması, kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalar, bakanlığın, meclisin çalışmaları toplumsal bilincin artmasına yol açtı. Bundan dolayı da kadın en ufak bir şiddete maruz kaldığı zaman hemen kolluk kuvvetine başvuruyor. Bu şidddetin arttığından ziyade, bilincin artması ve kadının artık hakkını aramasından da kaynaklanıyor. Önceden aile içi şiddet daha fazlaydı, bu şekilde şiddet azaldı" dedi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Barosu Başkanı: Boşanmalar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement