Ordu'da 3 Camiye Mahya Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Ordu'da 3 Camiye Mahya Kuruldu

Ordu\'da 3 Camiye Mahya Kuruldu

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan 3 camide ramazan ayının simgesi mahyaları hizmete soktu.

07.07.2014 15:35  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan 3 camide Ramazan ayının simgesi mahyaları hizmete soktu. Her birinde 100 spot cümle bulunan mahyalar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Osmanlı'da ilk olarak Sultan 1. Ahmet döneminde, Sultanahmet Camii'ne dini sözlerin yazılı olduğu kandillerin asılmasıyla başlayan mahya geleneği Ordu'da yaşatılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi 450 yıllık mahya geleneğini Ordu'ya taşıyarak Altınordu İlçesindeki 3 camiye mahya yerleştirdi. Akyazı Cami, Ulu Cami ve İmam Hatip Lisesi Camilerine kurulan kurulan mahyalar vatandaşlardan ilgi gördü.

Ordu büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mahyaların kurtuluş ayı olarak gönderilen Ramazan ayının bir simgesi olduğunu ve 3 camide bu görsel şöleni sunmak istediklerini söyledi.

Mahya kelimesinin Arapça'da 'Hayat ve Canlılık' anlamına geldiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, mahyaların camiye asılı olmasının ise 'Bu mekanda hayat var, bu mekanda canlılık var. Bu mekanda diriliş var' manasını taşıdığını söyledi. Mahyaların insanlara Ramazan-ı Şerifi hatırlattığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, "Mahyalar canlılığı, diriliği hatırlatıyor. Allah'ın rahmetini aklımıza getiriyor. Mahya bir nevi görsel bir davettir. İnsanları Ramazana çağırıyor, kurtuluşa çağırıyor. Allah'ın sınırsız sevap verdiği oruca çağırıyor. Mahyalar adeta 'karanlıkta Allah'ın evleri böyle aydınlatıldığı gibi gönülleriniz de böyle aydınlansın. Bu ay gönüllerin nurlanacağı ay, günahlardan arınılacak bir mevsim' şeklinde mesajlar veriyor" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 3 Camiye Mahya Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement