Ordu'da Çiftçilere Gübreleme ve Toprak Eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da Çiftçilere Gübreleme ve Toprak Eğitimi

Ordu\'da Çiftçilere Gübreleme ve Toprak Eğitimi

Ordu’da çiftçilere uygulamalı olarak gübreleme ve toprak örneği alınması konusunda eğitim veriliyor.

16.03.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da çiftçilere uygulamalı olarak gübreleme ve toprak örneği alınması konusunda eğitim veriliyor.

Altınordu Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri ve Tarım Danışmanları tarafından Gökömer Mahallesi'ndeki gerçekleştirilen eğitim programına Altınordu Ziraat Odası Meclis Başkanı İlhan Aşçı, Ziraat Yüksek Mühendisi Tarım Danışmanları Müdürü Mehmet Bayhan, Toprak Analiz Laboratuvarı Müdürü Haluk Şensoy, Gökömer Mahallesi Muhtarı Şerafettin Karadeniz ve vatandaşlar katıldı.

UYGULAMALI EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Altınordu Ziraat Odası Meclis Başkanı İlhan Aşçı, Altınordu Ziraat Odası olarak, bölgenin en büyük geçim kaynağı olan fındıkta verimin arttırılması için uygulamalı eğitim programları düzenlediklerini söyledi. Başkan Aşçı Gökömer Mahallesi'nde bulunan çiftçilere uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, "Burada bulunan çiftçilerimize uygulamalı olarak, ziraat mühendislerimiz ile birlikte toprak analizi yaptırmadan önce hangi toprağın alınacağını, toprak örneğinin nasıl alınması gerektiği hususunda bilgi verdik. Çiftçilerimize yine gübreleme konusunda bilgi verdik. İnşallah bu tür eğitimlerimizi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu şekilde uygulamalı olarak devam edecek. Çiftçilerimiz dekara verimi arttırmak için mutlaka fındık bahçelerinin bakımlarını yapmalılar. Bizlerden de her türlü desteği alabilirler. Bizim kapımız herkese açık" dedi.

DOĞRU ANALİZ İÇİN DOĞRU ÖRNEK ALINMASI ŞART

Ziraat Mühendisi Altınordu Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuvarı Müdürü Haluk Şensoy da toprak örneğinin alınması konusunda çiftçilere bilgi vererek, "Doğru toprağa doğru gübre kullanılmasını istiyoruz. Altınordu Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin dekara daha fazla ürün alması için çalışıyoruz. Doğru toprağa doğru gübre kullanılırsa, hem ürün kaybı önlenmiş olur, hem de doğru gübreleme sayesinde toprak kaybımızı önlemiş oluruz. Bunun için çiftçilerimiz bilmediği konularda bizden her türlü desteği yardımı alabilirler" diye konuştu.

TARIM DANIŞMANLARI ÇİFTÇİNİN EMRİNDE

Tarım Danışmanları Müdürü Ziraat Mühendisi Mehmet Bayhan ise, "Altınordu Ziraat Odası bünyesinde bulunan tarım danışmanı ziraat mühendislerimiz çiftçilerimizin her türlü yanındadır. Gübreleme, toprak örneği alımı, ilaçlama ve budama gibi çiftçilik adına ilgi alanlarımızdaki her türlü konu ile ilgili bilgilendirmeyi sizlere yapmaya çalışıyoruz. Siz değerli çiftçilerimiz de duyarlı olur, ziraat mühendislerinin söylediği şekilde uygulama yapmaya çalışır ve yaparsa inanın dekara biz daha çok ürün almış oluruz. Bizim zaten amacımız, toprağımızın verimini arttırmak çiftçilerimize her türlü yardım ve desteği sağlamak" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da Çiftçilere Gübreleme ve Toprak Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement