Ordu'da Köy Tavukçuluğuna Dönüş - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da Köy Tavukçuluğuna Dönüş

Ordu\'da Köy Tavukçuluğuna Dönüş

Altınordu Ziraat Odası, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Ordu Üniversitesi, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile DOKAP illerini kapsayan ve pilot il olarak Ordu ilinde uygulanan ‘Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi’nde Alaatin-Rukiye Şen işletmelerinin açılışı gerçekleştirildi.

25.09.2014 14:29

Altınordu Ziraat Odası, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Ordu Üniversitesi, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile DOKAP illerini kapsayan ve pilot il olarak Ordu ilinde uygulanan 'Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi'nde Alaatin-Rukiye Şen işletmelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Kemal Yılmaz, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, İlçe ziraat odası başkanları ve vatandaşlar katıldı.

30 ÇİFTLİKTE DOĞAL YUMURTA ÜRETİLİYOR

Açılış töreninde bir konuşma yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'de projenin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Şu ana kadar 30 çiftlik kuruldu, 15 tane çiftlikte 300'er tavuk bulunuyor. 150'ye yakın yeni çiftliklerin kurulması için başvuru var. Biz çok umutluyuz. Bu proje sayesinde ilimizde göçün önlenmesine katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Şu anda faaliyette olan çiftliklerimizden yumurtalar gelmeye başladı. İnşallah bu projeyi yaygınlaştırarak, çiftçilerimize yeni bir gelir kapısı açmış olacağız" dedi.

VALİ: "PROJE YAYGINLAŞMALI"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da fındık üreticilerinin çok büyük faydasını göreceği bir projenin hayata geçirilmiş olduğunu söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Fındık Doğu Karadeniz'de hiç yok gibi, bu proje çiftçilerimiz için çok önemli bir proje. Fındık bahçelerinde tamamen organik koşullarda fındığa faydası olan bir proje hayata geçmiş durumda. Tavuklar fındık bahçelerinde hem, otları, böcekleri tüketiyor. Hemde fındık bahçelerini dezenfekte ediyor. Yani tavuğun hemen hemen her şeyinden faydalanmış oluyoruz. Bu projeye ev sahipliği yapan kurumlara teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizde bölgemizde bu proje yaygınlaşarak çoğalır ve çiftçilerimize yeni bir gelir kapısı olur"dedi.

Öte yandan, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Kemal Yılmaz'da birer konuşma yaparak projenin işleyişi hakkında bilgiler verdiler.

Daha sonra kurdele kesilerek tavuk çiftlikleri gezildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da Köy Tavukçuluğuna Dönüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement