Orman Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı: "Artık Yakmayın" - Son Dakika
Güncel

Orman Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı: "Artık Yakmayın"

Orman Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı: "Artık Yakmayın"

MUĞLA (İHA) – Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum’daki yangının kontrol altına alındığını belirterek, “İnsanlardan şunu istiyoruz.

10.07.2016 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA (İHA) – Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum'daki yangının kontrol altına alındığını belirterek, "İnsanlardan şunu istiyoruz. Artık yakmasınlar. Burada bir ev yansa, bir canlıya zarar gelse çok mu iyi olacak" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında olmamasına rağmen yangına havadan ve karadan 8 saat süre ile yapılan müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Zeytin ağaçlarının ve makilik alanın zarar gördüğü yangına havadan keşif helikopteri ile organize eden Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik vatandaşları uyardı. Çelik yangın ile ilgili verdiği bilgide, "Saat 13.20 sıralarında Bodrum'da yangın ihbarı aldık. Yangına havadan 3 uçak, 5 helikopter, karadan 19 arazöz ve 120 orman yangın işçisi ile müdahale ettik. Yanan alan ormanlık alan değil. Taşlık, kayalık, makilik ve kısmen de zirai alan. Yangının çıktığı alan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında olmamasına rağmen, Bakanlığımızın, Genel Müdürlüğümüzün ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak insanlarımızın can ve mal güvenliği, onlara herhangi bir zarar gelmemesi için çabaladık. Şu anda kontrol altında. Bir tehlike arz etmiyor. Yerleşim birimi ve konutlara sıçramadığı için seviniyoruz. Ama insanlardan şunu istiyoruz. Artık yakmasınlar. Burada bir ev yansa, bir canlıya zarar gelse çok mu iyi olacak. Israrla üzerine basa basa söylüyorum, yakmasınlar artık. Yanan alan 50 hektarın altında. Otluk ve zirai alan olduğu için rüzgarın da etkisi ile yangın büyüdü. Şu anda kontrol altında ve başta sayın valimize, Muğla Büyükşehir Belediyemize ve yangında görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Soğutma çalışması sabaha kadar devam edecek. Şu anda çıkış nedeni belli değil ama, mutlaka insan unsuru olduğunu tahmin ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı: 'Artık Yakmayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement