Orman Teşkilatı Muhtemel Yangınlara Karşı Teyakkuzda - Son Dakika
Yerel

Orman Teşkilatı Muhtemel Yangınlara Karşı Teyakkuzda

Orman Teşkilatı Muhtemel Yangınlara Karşı Teyakkuzda

Öz Orman-İş Sendikası Kütahya Bölge Başkanı Doğan Cebeci, orman teşkilatının orman yangınlarıyla mücadele için yoğun bir hazırlık dönemi içerisine girdiğini bildirdi.

09.05.2013 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Orman-İş Sendikası Kütahya Bölge Başkanı Doğan Cebeci, orman teşkilatının orman yangınlarıyla mücadele için yoğun bir hazırlık dönemi içerisine girdiğini bildirdi.

Orman teşkilatının 4 mevsim aktif çalıştığına dikkat çeken Doğan Cebeci, havaların ısınması ile birlikte özellikle orman yangınları ile mücadele konusunda yoğun bir hazırlık dönemi içerisine girildiğini belirtti. 12 Ay aralıksız sürdürülmesi gereken ormancılık faaliyetlerinde çalışan işçilerin, yorgunluk ve yılgınlık duygusundan uzak bir şekilde fedakarca vazifelerinin hazırlığına yoğunlaştığını anlatan Cebeci "Kışın bile orman yangınları meydana gelen ülkemizde iklim şartlarını gözeterek etkin bir mücadele öncesi hazırlıklar her kademede devam etmektedir. Kadrosuz çalışan orman işçilerinin iş akdi askıdadır. Önümüzdeki günlerde işe başlayacaklardır. Önceki yıllarda olduğu gibi Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüz sorumluluğunda, işyerlerinde işçilere yönelik eğitim ve tatbikatlar yaptırılacaktır. Kadrosuz çalışan işçilerin geçen yıl 6 ay bile çalışamadıkları işe ve verilen görevlere adapte olmaları haliyle kolay olmayacaktır. Bu yüzden giderilecek eksikliklerin tamamlanması sezon boyunca devam edebilmektedir. Öz Orman-İş Sendikası olarak her ortamda ve her fırsatta dile getiriyoruz. Orman teşkilatında norm kadrosu uygulamasına geçilmeli ve kadrolu çalışma dönemi başlamalıdır. Orman teşkilatında iş 4 mevsimdir. Sadece orman yangınları ile mücadelenin asli bir vazife gibi görülmesi doğru değildir. Personel eksikliği her geçen yıl kendisini daha fazla hissettirmektedir. Orman varlığını gelecek nesillere taşırken parasal hesap yapmak; gelecek nesillere olan borcumuzu ödememize sebep değildir. Personel eksikliği sebebiyle ormanların koruma ve mücadele zafiyetine hiçbir irade rıza göstermemelidir. Fidanı dikmek kadar onu korumak ve bakımını zamanında yapmakta bir o kadar önemlidir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Teşkilatı Muhtemel Yangınlara Karşı Teyakkuzda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement