Ormana Terkedilen Sadık Dostlarımız Vahşileşiyor - Son Dakika
Güncel

Ormana Terkedilen Sadık Dostlarımız Vahşileşiyor

Ormana Terkedilen Sadık Dostlarımız Vahşileşiyor

Haber-Kamera: Mustafa BAĞDİKEN / İstanbul DHA Ormanlar, petshoplardan yavru iken satın alınan, bir süre evlerde beslenip heves alındıktan sonra terkedilen köpeklerden geçilmiyor.

01.02.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Mustafa BAĞDİKEN/ İstanbul DHA

Ormanlar, petshoplardan yavru iken satın alınan, bir süre evlerde beslenip heves alındıktan sonra terkedilen köpeklerden geçilmiyor. Buralarda vahşi ortamda yeni yaşam alanları oluşturan hayvanlar vahşi yaşam mücadelesi veriyor.

Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Çetin ve dernek üyeleri, Kartepe İlçesi Belediyesi ve bir firmanın desteği ile Sarımeşe Yolu üzerinde Ketenciler Göleti yakınlarını yaşam alanı olarak seçen terkedilmiş sokak hayvanları için geçici barınma alanı oluşturdu. Bir firmanın sponsorluğunda alınan palet ve ahşap malzeme ile burada onlar için kar, yağmur ve soğuktan korunmaları amacıyla kulübeler yapıldı. Kulübelerin içlerine de hayvanseverlerin evlerinden getirdiği battaniye ve örtüler serildi.

Hayvanseverler bölgeye ulaştığında, günlerdir aç olduğu anlaşılan ve aralarında terier, husky ve golden gibi çok değerli cins köpeklerin de bulunduğu terkedilmiş hayvanlar, getirilen kuru mama ile market ve lokantalardan alınan yiyeceklerle karınlarını doyurdu. Bu arada kalabalık grupların biraz uzağında çalıların arasında doğum yaptığı belirlenen ve husky cinsi bir köpekle çiftleştiği için yavrularının ikisi husky kırması olan köpek de, yavrularıyla birlikte bu kulübelerden birine konuldu. Bu arada terkedilenler arasında bulunan ve masmavi gözleriyle hemen dikkatleri üzerine çeken kahverengi bir huskynin buradaki yüze yakın köpek arasında alfa olarak öne çıktığı, ancak insanlardan kaçmayıp besleme için gelenlerle adeta sevgi yumağı oluşturması dikkat çekti.

Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Çetin, bu hayvanların sahipleri tarafından veya şikayet üzerine belediye ekiplerince toplanıp buraya bırakıldıklarını, bu bölgeye İstanbul ve Sakarya'dan da hayvanların getirilip ormanlık alanda terkedildiğini söyledi. Tülay Çetin, "Ne yazık ki, bazı kişiler hayvan doğum yaptıktan sonra getirip buraya bırakıyorlar. Hayvanlar burayı yaşam alanı olarak seçtikleri için yeni gelenleri yaşatmıyorlar. Hareketli bir trafik olan yola da yakın. Yoldan geçen araçların altında kalıyorlar. Karda kışta sığınacak yerleri yok. Bunun için burada kulübeleri olsun istedik. Kartepe Belediyesi ile özel bir firma destek verdi. Kulübeleri üyelerimiz ve hayvanseverlerle birlikte yapıyoruz. Bunların hepsi cins hayvanlar. Ne olur bu konuda herkes hassas olsun. Bakamayacaksanız ya hiç edinmeyin, ya da edindikten sonra onları terketmeyin" dedi.

Kartepe belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik de, dernek yöneticilerinin talebi üzerine burada Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in talimatıyla besleme alanı oluşturulmakta olduğunu, bu kulübelerden sonra buraya hayvanların aç kalmaması için sürekli yem yiyebilecekleri bir sistem kurulacağını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kadir Tekin de kendi imkanlarıyla il genelinde terkedilmiş hayvanlara besleme yaptığını belirtirken, o da edinilen hayvanların terkedilmemesini, yeni hayvan sahiplenmek isteyenlerin de buralara gelip aralarından seçebileceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormana Terkedilen Sadık Dostlarımız Vahşileşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement