Orta Yaşlı Kadının Pasta Yapma Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Orta Yaşlı Kadının Pasta Yapma Heyecanı

Orta Yaşlı Kadının Pasta Yapma Heyecanı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde açılan aşçılık kursuna devam eden Fatma Türkmen: "Artık 27 yıllık eşime kendi ellerimle evlilik yıl dönümümüz için yaş pasta yapabileceğim"

23.12.2013 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arguvan ilçesinde açılan aşçılık kursuna devam eden Fatma Türkmen (47), hayatında ilk defa pasta yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Yeni Mahalle'de İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kiralanan bir evdeki kursa katılan 14 kadını ziyaretinde yaptığı konuşmada, bu yöndeki kursların sayısını arttırmayı planladıklarını belirtti.

Kursiyerler, Oktay'a yaptıkları hamur işlerinden ikram etti.

"27 yıllık eşime evlilik yıl dönümümüz için pasta yapabileceğim"

Kursiyerlerden Fatma Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi.

Türkmen, şöyle konuştu:

"Hayatımda ilk defa yaş pasta yaptım. Bizim dönemlerimizde köyde ürettiğimiz ceviz, pestil, kuru dut ve buna benzer yiyecekler misafire ikram edilirdi. Şimdikilerse misafirlere yaş pasta veya hamur işleri ikram ediyor. Bizim dönemimizde yaş pasta filan yoktu. 47 yaşımdan sonra yaş pastanın yapılışını öğrenmenin sevincini yaşıyorum. Artık 27 yıllık eşime kendi ellerimle evlilik yıl dönümümüz için yaş pasta yapabileceğim."

Kursun Usta Öğreticisi Fatma Gök de kursun kadınlar için aynı zamanda sosyal bir ortam olduğunu belirtti. Amaçlarının kursiyerlere yemek, pasta, tatlı çeşitlerinin püf noktalarını öğretmek olduğunu belirten Gök, "Yeni tatlıların yapımını öğretmek istiyoruz. Sağlıklı beslenmenin önemi ve eldeki malzemelerle güzel tatlılar yapmayı da anlatacağız" diye konuştu.

Ziyarete Oktay'ın eşi Canan Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Akıncı, İlçe Emniyet Amiri Vekili Doğukan Özer ve diğer bazı daire müdürleri katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orta Yaşlı Kadının Pasta Yapma Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement