Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" Konferansı

Diyarbakır'da Mezopotamya Vakfı ve SAMER Vakfı işbirliğiyle "Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" konulu konferans düzenlendi.

05.07.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Mezopotamya Vakfı ve SAMER (Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Vakfı işbirliğiyle "Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" konulu konferans yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Mezopotamya Vakfı ve SAMER Vakfı işbirliğiyle "Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" konulu konferans düzenlendi. Mezopotamya Vakfı Başkanı Selçuk Mızraklı, konferansın açılışında, konferansta Kürtlerin gündemine yönelik konular için ciddi bir tartışma yürütüleceğini belirtti.

Konferansta akademik kurullarda görev alan kişilerin büyük emeği olduğunu kaydeden Mızraklı, SAMER Vakfı'nın çözümler üreten ve bunu toplumun hizmetine sunan bir kurum olduğunu söyledi.

Mezopotamya Vakfı'nın bir grup Kürt aydınının bu coğrafyadaki gelişmişlik düzenine denk düşen "ne yapabiliriz" sorusuna verdikleri cevaptan sonra kurulduğunu aktaran Mızraklı, "Bu toplum hayatın bir çok alanında çok önemli sıçramalar yaptı. Kürtler artık geldiği nokta itibariyle siyaseten duyarlı ve önemli projeler üreten bir toplum oldu. Bu anlamda Mezopotamya Vakfı öğrenim ve araştırmaların Kürtçe yapılacağı ilk üniversiteyi fiilen 1 yıldan fazladır kurmuş genç bir vakıftır" dedi.

Kapatılan DEP milletvekili Hatip Dicle de Kürtçe bir konuşma yaptı. Daha sonra Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim de telekonferans yöntemiyle bağlanarak, Kürtçe konuştu.

Konferansa, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ve davetliler katıldı.

Konferans, 2 gün sürecek. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement