Ortaokullararası 'Siyer-i Nebi' Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Ortaokullararası 'Siyer-i Nebi' Bilgi Yarışması

Ortaokullararası \'Siyer-i Nebi\' Bilgi Yarışması

Araban ilçesinde 17 Ortaokul öğrencilerinin katıldığı Ortaokullar arası ‘Siyer-i Nebi’ bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

22.04.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban ilçesinde 17 Ortaokul öğrencilerinin katıldığı Ortaokullar arası 'Siyer-i Nebi' bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Öğrencilerin, okullarda aldıkları eğitime ek olarak dağıtılan kitapları okuyarak yarışmaya hazırlanan öğrenciler, Hz Muhammet (SAV)'ın hayatı ile ilgili çıkan soruları zorlanmadan cevapladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmaya katılan Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 17 Ortaokul öğrencisine Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı ile ilgili 16 soru soruldu. Yarışmada, Yukarı Karavaiz Ortaokulu 1. Şerif Peri Ortaokulu ikinci Köklüce Şehit Öğretmen Mehmet Gezer Ortaokulu üçüncü oldu. Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul yaptığı açıklamada,"Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığından temin ettiğimiz 'Hz Muhammet (SAV)'ın Hayatı adlı bin adet kitabı daha önceden yarışmaya katılacak öğrencilerimize çalışıp bilgilerini arttırmak üzere dağıttık. Öğrencilerimiz, okullarda aldıkları eğitime ek olarak da dağıttığımız kitapları okuyarak yarışmaya hazırlandıkları yarışmada, Hz Muhammet (SAV)'ın hayatı ile ilgili çıkan sorulara zorlanmadan cevapladılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Araban Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ortaklaşa düzenlediğimiz ve Araban Özel İdare Kongre ve Sergi Sarayında yapılan yarışmada dereceye girenlerin öğrencilerimize 1 adet Cumhuriyet, 1 adet yarım ve 18 adet çeyrek altını da Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in katkıları ile alındı" dedi. Yarışmada birinci olan Yukarı Karavaiz Ortaokuluna Cumhuriyet altını ödülünü Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, ikinci olan Şerif Peri Ortaokuluna Yarım altını Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, üçüncü olan Köklüce Şehit Öğretmen Mehmet Gezer Ortaokuluna da Çeyrek altını Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul verdi.

Ayrıca yarışmaya giren 17 Ortaokulun okul birincilerini de Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir çeyrek altın ile ödüllendirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaokullararası 'Siyer-i Nebi' Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement