Orvital 81 İle Donmuş Organik Tavuk Sevkiyatına Başladı - Son Dakika
Güncel

Orvital 81 İle Donmuş Organik Tavuk Sevkiyatına Başladı

Başta üç büyük il olmak üzere toplamda 20 şehre ve ağırlıklı taze organik tavuk dağıtımı yapan Orvital Organik Gıda Türkiye'nin diğer illerinden gelen talebe daha fazla cevapsız kalamadı.

30.05.2015 16:12

Az sayıda zincir mağazaya donmuş organik tavuk sevkiyatı yapan Orvital Organik, gıda pazarını büyütecek bir atağa kalkarak, 81 ile donmuş organik tavuk sevkiyatına başladı. Orvital Organik, Metro'dan sonra Migros'la da geçtiğimiz hafta anlaşma imzaladı. Türkiye'nin ilk organik tavuk satıcısı Migros bundan böyle taze ürünlere ek donmuş organik tavuk da satacak.

"Ülkemizde sürdürülebilir bir tarım politikası ve yerli tohumun desteklenmesi şart. Bunun tek yolu organik tarımın desteklenmesi ve organik gıda tüketiminin artmasıdır" diyen Orvital Organik Gıda Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan "Biz bu dönemde gelecek olan taleplere çok özel fiyatlar da uygulamayı planlıyoruz. Organik beslenmek herkesin hakkı. Fiyatların düşmesi, tüketimin ve üreticilerin artmasıyla mümkün. Ağırlıklı taze ürün sattığımızdan Anadolu'nun uzak noktalarına organik ürün sevkiyatı yapmıyorduk. Biz tüketicilerin talebine bir kez daha duyarsız kalmadık ve sevkiyat ağımıza tüm Türkiye'yi alarak üzerimize düşeni yaptık. Talep eden satış noktalarının info@orvital.com.tr'ye mail atmaları yeterlidir" dedi.

Metro'dan sonra Migros da donmuş organik tavuk satacak

Organik pazarın %90'ını üç büyük ilin oluşturduğu pazar, taze ürünlerin hakimiyetindeydi. Donmuş ürün sevkiyatına ağırlık veren Orvital Organik Gıda düne kadar erişemediği illere organik tavuk gönderebilecek. Üç senedir Metro Grossmarketler'e donmuş organik tavuk temin eden Orvital Organik Gıda Migros'la da anlaşma imzaladı. Orvital Mayıs sonunda Migroslar'da taze ürünlere ek donmuş organik tavuk da satmaya başlayacak.

81 ildeki marketler, toptancılar, özel okullar, hastaneler,

otel ve restaurantlar donmuş organik tavuk alabilecek

Organik üretim ve beslenme denince akla ilk sırada Amerika ondan hemen sonra Avrupa geliyor ki Avrupa'nın organik gıdada lokomotif ülkesi ise hiç kuşkusuz Almanya. Almanya'da pazarın büyümesi indirim marketlerin organik tavuk almasıyla başladı. Donmuş ürünlerin pazarın büyümesinde lokomatif görev üstleneceğine vurgu yapan Muharrem Doğan " İstanbul'da donmuş organik tavuk talep ve temin eden önemli okullar var. Bu bilinç her geçen gün yayılıyor. Bugün aile bütçesinden pay ayırıp fedakarlıkla organik tavuk alan aileler var. Anadolu'dan gelen talebi daha fazla yanıtsız bırakamazdık. Organik üreticiler ve tüketim artıkça fiyatlar da düşecek ve herkesin hakkı olan organik beslenme bir bütçe konusu olmaktan çıkacak" dedi.

Donmuş ürünlerin raf ömrü 1 sene...

Raf ömrü açısından korunması daha kolay olan donmuş ürünler kesimden hemen sonra hazırlanıyor, -40 dereceye kadar hızlı soğutma uygulanıyor ve sonrasında -18'de depolanıyor.

Ürünler direk üretim yerinden çıkmadan hazırlandığı için soğuk zincir korunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orvital 81 İle Donmuş Organik Tavuk Sevkiyatına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement