Osb'nin Sorunları Anketle Tespit Edildi - Son Dakika
Yerel

Osb'nin Sorunları Anketle Tespit Edildi

Osb\'nin Sorunları Anketle Tespit Edildi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, sektörlerin sorunlarını belirlemeye yönelik düzenlediği anketlerden üçüncüsü Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulandı.

17.04.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın, sektörlerin sorunlarını belirlemeye yönelik düzenlediği anketlerden üçüncüsü Organize Sanayi Bölgesi'nde uygulandı. Fabrikaların yetkilileri ve sorunların muhatabı olan kurum yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen ortak toplantıda, anket sonuçları incelenerek, çözüme yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Salihli TSO, toprak sanayi ve sağlık sektöründen sonra üçüncü sektör analiz ve anket çalışmasını Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarla gerçekleştirdi. Faaliyette bulunan 30 fabrikadan 26'sı ile tek tek görüşülerek hazırlanan rapor, fabrika yöneticilerinin katılımıyla Salihli TSO'nun Meclis Toplantı Salonu'nda değerlendirildi.

Salihli TSO Yönetim ve Meclis üyelerinin yanı sıra, toplantıya Salihli OSB Müdürü Salihli Endüstri Meslek Lisesi ve Ticaret Lisesi müdürleri, İş-Kur ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yetkilileri katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, anket sonuçlarını değerlendirdiği sunumda, sorunları çözülmüş üye profili yaratmak amacıyla iş başına geldiklerini belirtti. Sektör durum tespiti yaptıklarını ve uygun çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını belirten Yüksel, Salihli OSB ile ilgili Ankara'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. 2. Kısım OSB için gerekli kamulaştırma bedelinin yaklaşık 7 milyon TL olduğunu, fakat bunu bakanlıktan almanın mümkün görünmediğini belirten Yüksel, oluşturulacak yeni Müteşebbis Heyet ile 2. OSB'yi parsel, parsel kamulaştırma yoluna gitmeyi planladıklarını kaydetti.

Fabrika yetkilileri, en büyük sorunlarının kalifiye ve eğitimli teknik eleman bulma konusundaki sıkıntı olduğunu dile getirirken, sanayiciler pazarlamada yaşadıkları sorunları dile getirip, OSB'deki elektrik kesintilerinden yakındı. Toplantıda bulunan okul müdürleri ise, fabrikaların stajyer talebinde bulunmadığını, eleman yetiştirme konusunda çok istekli davranmadıklarını ifade etti. Okullarında torna tefsiye, elektrik, pazarlama, muhasebe ve bilgisayar bölümleri bulunduğunu belirten Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cihat Yakar ve Ticaret Lisesi Müdürü Mehmet Afşar, mezun olan gençlerle okuldan sonra da irtibatı kesmediklerini, başvuru olması halinde fabrikalara eleman gönderebileceklerini söyledi. Okul yöneticileri bu tür toplantıların daha sık yapılarak fabrika temsilcileri ile bir araya daha sık gelinmesinin yararlı olacağını, ihtiyaçlara karşılık gelebilecek bölümlerin açılması için Milli Eğitim nezdinde girişimlerde bulunabileceklerini ifade etti.

Salihli OSB Müdürü Cevdet Eren, elektrik konusunda yaşanan sıkıntının kesintiden değil, dalgalanmadan kaynaklandığını, bu sorunun bağımsız bir trafo kurulmasıyla üstesinden gelinebileceğini ifade etti. OSB'nin başlıca talebi olan doğalgaz temini konusunda girişimlerini sürdürdüklerini belirten Eren, "Doğalgaz için 2002 yılında müracaat ettik. 12 yıl geçti maalesef bu talebimizi karşılama yolunda hiçbir adım atılamadı. Bu konuyu farklı yollardan çözümlemeyi deneyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yüksel, bu anket çalışmasının yapılması sırasında fabrikaları tek tek ziyaret ederek işverenlerle birebir görüşmeleri yapan Oda'nın Basın Danışmanı Şirin Yörük'e, OSB temsilcisi Özkan Özboyacı'ya Müteşebbis Heyet temsilcileri Erol Yaman ve Mehmet Demir'e, anket çalışmasına ve toplantıya katılan fabrika temsilcilerine, okul ve daire müdürlerine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osb'nin Sorunları Anketle Tespit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement