Osmancık'ta Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Gaziler Günü Kutlandı

Osmancık\'ta Gaziler Günü Kutlandı

Çorum Osmancık'ta Gaziler Günü törenle kutlandı

19.09.2015 15:07

Osmancık Kaymakamlık bahçesinde yapılan tören Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhan Tongüç, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Sarı' Anıta çelenkleri sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının akabinde Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uzman Jandarma Kad. Çavuş Aslan Kaya, yaptı.

"Türk Milletinin tarihi boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı, barış zamanlarında da misafirperverliği ve engin hoşgörüsü ile anıldığını kaydetti. Memleketinde anasını, babasını, eşini, çocuğunu, nişanlısını ya da yavuklusunu boynu bükük, gözü yaşlı bırakıp milleti, devleti ve vatanı uğruna mücadeleye koşan en kıymetli varlığını, canını hiç bir tereddüt göstermeden severek ve isteyerek feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz hakkında ne söylerse söyleyelim, kifayetsiz kalacağının bilincindeyiz. Şehitlerimiz toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi yatarken gazilerimiz o sıradağlar üzerindeki Gaza Sancakları gibi gururla dalgalanmaktadır. Şu anda karşımızda duran bu yiğit insanlar Türk milletinin kalbinin en nadide köşesinde yaşamaktadırlar.

Büyük Türk Milletinin varlığını korumak, yüceltmek ve ölümsüzleştirmek düşüncesi ile her karış toprağı ecdat kanı ile yoğrulmuş vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatını veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gaziler, kendinizi feda ettiğiniz idealler uğrunda azgın suları durduracak, sert kayaları parçalayacağız. Ay yıldızlı al bayrağımız mavi semalarımızda ebediyen dalgalanacaktır."Dedi

Ardından öğrenciler günün anlamına binaen şiirler okudu. Protokol Gazilere ve Gazi yakınlarına Gül hediye etti.

Törene katılanlar, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.

Haber:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement