Osmancık'ta Ramazan Etkinliklerine Muhteşem Final - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Ramazan Etkinliklerine Muhteşem Final

Osmancık\'ta Ramazan Etkinliklerine Muhteşem Final

Osmancık Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri muhteşem bir final gösterisi ile sona erdi.

13.07.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri muhteşem bir final gösterisi ile sona erdi.

Osmancık Belediyesi tarafından Ramazan ayında geçmişteki Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Her hafta Cumartesi günleri düzenlenen etkinliklerde tasavvuf konserleri, semazen gösterisi, Karagöz Hacivat oyunları, Kafkas dansları, ateşbaz ve illüzyonist gösterileri gibi etkinliklere yer verildi. Çocuklara özel etkinliklerin de yer aldığı Ramazan etkinliklerinde balon gösterisi, yüz boyama ve palyaço gösterileri de yer aldı. Etkinliklerde çocuklara pamuk şeker dağıtılırken vatandaşlara da Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Ramazan etkinliklerinin final programı ise renkli görüntülere sahne oldu. Ateşbaz ve illüzyonist gösterisi vatandaşlar tarafından beğeni ile izlenirken tasavvuf konseri ve semazen gösterisi ile Ramazanın manevi güzelliği yansıtılmaya çalışıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, bu kutsal ayda hem Ramazanın manevi yönünü yansıtan hem de eski geleneklerin hayat bulduğu programlar düzenlendiğini kaydetti.

Osmancık'ta Ramazanın huzur içerisinde, hoş etkinlikler ve muhabbetle geçtiğini belirten Karataş "Ramazana farklı bir anlam katalım diye böyle bir program düzenledik. Bu günler özellikle çocuklarımız için, unutulmaz bir anı, unutulmaz bir hatıra olarak kalacaktır. Çocuklarımıza, gençlerimize ve her yaşa göre etkinliklerle zenginleştirelim istedik. Programda emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ediyorum, gerçekten Osmancık halkına doya doya bir Ramazan yaşattılar. Biliyorsunuz Ramazan ayı, öncesi rahmet, ortası mağfiret, son on günü de cehennem azabından kurtuluş. Biz de şu anda bu günleri yaşıyoruz. Arzumuz tüm vatandaşlarımızın Ramazanın bu manevi atmosferinden istifade edebilmeleridir. Şimdiden herkesin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutluyorum" dedi.

Başkan Karataş, vatandaşlara belediyenin diğer çalışmaları hakkında da bilgi verdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Ramazan Etkinliklerine Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement