Osmaneli'de Fırınlara Denetim - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Fırınlara Denetim

Osmaneli\'de Fırınlara Denetim

Osmaneli Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, Ramazan ayı münasebetiyle ilçede faaliyet gösteren pide ve ekmek üreten fırın ve unlu mamul üretim yapan iş yerlerini denetledi.

10.06.2016 11:17

Osmaneli Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, Ramazan ayı münasebetiyle ilçede faaliyet gösteren pide ve ekmek üreten fırın ve unlu mamul üretim yapan iş yerlerini denetledi.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirtti. Şahin, "Denetimler sıkı bir şekilde yapılıyor. Esnafımızın uyarıları dikkate aldıklarını görüyoruz. Hijyen kurallara uyan tüm esnafıma teşekkür ediyorum. Zabıta ekiplerimizin denetimleri devam edecek. Halkımızın sağlığını korumak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Belediye Sağlık İşler Müdürü Abdullah Tetik ise, denetimler sırasında nelere dikkat ettikleriyle ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Denetimler sırasında temizlik konusuna özellikle önem veriyoruz. Temizliğe gerekli özeni göstermeyen iş yeri sahiplerini önce uyarıyor, daha sonra yasal işlem yapıyoruz. Fırınlarda üretim koşullarını da değerlendiriyoruz. Fiyat listesindeki gramajla satışa sunulan ekmeklerin ve pidelerin gramajlarının tam olup olmadığını terazide tartarak kontrol ediyoruz. Denetimde eksik gramaj pide ürettikleri tespit edilen 2 firmanın toplam 175 adet pidelerine el konuldu. Hijyen kurallarında uygunsuzluk tespit edilen fırınlara gerekli uyarılar yapılarak haklarında tutanaklar tutuldu. Daha sonra yapacağımız kontrollerde aynı eksikleri gördüğümüz zaman tutanak tutup, yasal ve cezai işlem başlatacağız." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Fırınlara Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement