Osmaneli'de İftar Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de İftar Etkinliği

Osmaneli\'de İftar Etkinliği

Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye köyünde geleneksel iftar etkinliği düzenlendi.

21.07.2014 01:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye köyünde geleneksel iftar etkinliği düzenlendi.

Selimiye köyündeki yemeğe, Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İl Genel Meclis üyeleri Hakan Özkan ve Orhan Uğur, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile köylüler katıldı.

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı'nın yaptırdığı duanın ardından konuşan köy muhtarı Sadık Dayan, köyde eskiden ramazan ayında her hanenin ezan okunmadan önce evde hazırladıkları yemekleri cami önüne getirerek, birlikte iftarlarını açtıklarını söyledi.

Gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla durumu iyi olan köylülerle, iş adamlarının desteğiyle belirli günlerde iftarı birlikte açtıklarını ifade eden Dayan, "Birlik ve beraberlik içinde olmak için böyle iftarlar düzenliyoruz. Bizleri onurlandıran ve yalnız bırakmadıkları için misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Dayan, köy kahvesi önünde bulunan küçük havuza karpuz yetiştiriciliği yapan köylülerin ramazan ayı içerisinde oraya karpuz attıklarını, karpuz dikmeyen veya köye dışarıdan gelen misafirlerin havuzdan karpuz aldıklarını sözlerine ekledi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de İftar Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement