Osmaneli'de Minikler Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Minikler Hünerlerini Sergiledi

Osmaneli\'de Minikler Hünerlerini Sergiledi

Osmaneli’deki Özel Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi minikleri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

01.06.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli'deki Özel Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi minikleri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Sevgi dolu kalplerin ve cıvıl cıvıl seslerin bir araya geldiği şenlikte, yaptıkları birbirinden güzel çalışmaları sergileyen, tiyatro ve koro gösterileri sunan minikler performansları ile büyük alkış topladı. Osmaneli Belediyesi sosyal hizmetler salonunda düzenlenen yıl sonu gösterisi etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Şenliklere, Belediye Başkanı Münür Şahin, Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ferhat Damkacı, Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sinan Mut, Mal Müdürü Metin Can, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şener Öner, Kreş Müdürü Hasan Basri Aygoğmuş, kreşte kalan çocuklar, aileleri ve davetliler katıldı.

Öğretmenlerinin gözetiminde maharetlerini sergileyen ve öğrendiklerini en iyi şekilde sahneye yansıtan öğrencilerin gösterilerinde ailelerinin daha heyecanlı oldukları gözlendi. Yıl sonu etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Müdür Hasan Basri Aydoğmuş, miniklerin yıl içerisinde öğrendikleri tiyatro ve değişik oyun gösterimiyle yıl sonu programı düzenlediklerini söyledi. Aydoğmuş "Kreşimiz açıldığı günden bu yana sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem vermektedir. Çoğunluğu 3 ve 6 yaş arası miniklerin böylesi programlarda katılması ve yeteneklerini sergilemesi onların kendilerine olan güven duygusunun artmasına ve geleceğe güvenle bakmasına yardımcı olacaktır. Yarınımızın teminatı olan ve bizlere emanet edilen bu yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Bu vesile ile etkinliğimize katılarak bu mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin ise, okul öncesi eğitimin önemine değindi. Başkan Şahin, "Bu şenlikler ülke genelinde mayıs ayının son haftasında kutlanmaktadır. Ana sınıflarında eğitim gören bu öğrenciler sayesinde okul-veli işbirliği gelişmekte. Okul öncesi eğitimin önemi ve faydaları konusunda halkımızın dikkati, ilgisi çekilmektedir. Okul öncesi eğitimin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmakta ve bu anlamda ülkemizde, ilimizde ve İlçemiz de büyük çalışmalar yapılmaktadır. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, sevdirilmesi, öneminin anlatılması, tanıtılması anlamında bu tür şenlikleri her yıl yapılmaktadır. Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır. 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Zeka gelişiminin yüzde 60'ı, 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. İlköğretim 1'inci sınıfına, okul öncesi eğitimden yararlanmış olarak gelen çocuğun bu eğitimi almadan gelen çocuktan çok daha erken başladığını ve dil gelişimlerinin olumlu yönde ilerlediğini, problem çözme, iletişim kurma ve gurup içinde olma becerilerinin çok daha iyi geliştiğini unutmayalım. Okul öncesi eğitimde çocuğunuzun anlama ve anlatma becerisi gelişiyor. Okul öncesi eğitim alan çocuk duygu ve düşüncesini daha rahat ifade ediyor.Biz Osmaneli Belediyesi olarak eğitim için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız,bu akşamki minik öğrencilerimizin hazırlanmasında emeği geçen başta Okul Müdürü Hasan Basri Aydoğmuş' a öğretmenlere ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Minikler Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement