Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Meclisi Toplandı

Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Meclisi Toplandı

Osmangazi Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

12.09.2014 17:14  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi'de hizmetlerin durmadan devam ettiğini belirten Başkan Dündar, "Gelecek 5 yıl Osmangazi için çok daha güzel hizmetlerin sunulacağı bir dönem olacak" dedi.

Osmangazi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçtiğimiz Ağustos ayında belediye meclisinin tatil olduğunu ancak hizmetlerin son sürat devam ettiğini ifade etti. Belediye meclis üyelerine son iki ayda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, "Osmangazi'de spordan eğitime, sağlıktan kültür sanata kadar her konuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tarihi mirası ayağa kaldırma çalışmalarımız kapsamında Ulucami Caddesi'nde yürüttüğümüz zemin yenileme çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Çalışmalar tamamlandığında başta bölge esnafı olmak üzere tüm Bursa kazanacak "dedi.

Uludağ'a yapacakları Endemik Park ile bölgedeki endemik bitki türlerini koruyup yaşatacaklarını belirten Dündar Kentsel Dönüşüm çalışmalarına da değindi. Başkan Dündar "Kentsel Dönüşüm alanında önemli yol kat ettik. Soğanlı Mahallemizde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Melisa Çakmalı'nın Çin'de düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda judo branşında olimpiyat şampiyonu aldığını hatırlatan Başkan Dündar, "Spor alanında yaptığımız yatırımlar ülkemize madalyalar olarak dönüyor. Sporcularımız ulusal ve uluslar arası alanda birçok başarıya imza atıyor. Atletizm kulübü sporcumuz Songül Konak, 1500 metrede Türkiye rekoru kırarak önemli bir başarıya imza attı. Her iki sporcumuzu da tebrik ediyorum. Ayrıca yaz boyunca düzenlediğimiz spor okullarında 10 binden fazla çocuğumuzun yaz tatilini spor yaparak geçirmelerini sağladık" dedi.

BURSA'DAKİ YAĞIŞLAR DÜNDAR'IN GÜNDEMİNDEYDİ

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağmurlar nedeniyle yaşanan sel olaylarına da değinen Başkan Dündar, "Küresel ısınma nedeniyle mevsim normalleri dışında olaylarla karşılaşıyoruz. Bizler her ne kadar üstümüze düşen görevlerimizi yerine getirsek de alt yapı ve üst yapı konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürsek de doğanın müthiş gücü karşısında çaresiz kaldığımız anlar olabiliyor. Yaşanan seller sonucunda tahrip olan yollarımızda yenileme çalışmalarımızı vakit kaybetmeden başlattık. Ancak selle birlikte gördük ki vatandaşlarımızın attığı çöpler rögarların kapanmasına neden olmuş. Kapanan rögarlarda yağışlar sonucunda görmek istemediğimiz görüntüleri ortaya çıkardı. Vatandaşlarımız bu konuda lütfen duyarlı davransınlar ve çöplerini sokağa bırakmasınlar" diye konuştu.

YENİ KARDEŞ BELEDİYELER: ERİHA VE BEYTHANUN

Başkan Dündar, meclis toplantısında İsrail'in yapmış olduğu saldırılara karşı Filistine destek olmak için Gazze'nin Eriha ve Beythanun belediyeleri ile kardeş belediye olma teklifini meclis üyelerine sunarken, teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste alınan kardeş belediye olma kararının bakanlık tarafından onaylanmasının ardından Osmangazi Belediyesi, Eriha ve Beythanun belediyeleri ile kardeş belediye olacak ve Filistin'in acılarını dindirebilmek adına çeşitli yardımlarda bulunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement