Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu

Osmangazi\'de Üzüm Festivali Coşkusu

Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık Mahallesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Üzüm Festivali’ büyük bir coşkuyla kutlandı.

28.09.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık Mahallesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 'Üzüm Festivali' büyük bir coşkuyla kutlandı. 18 üreticinin katıldığı yarışmada jüri, ilk üçe giren üzümleri seçmekte zorlanırken, yarışmada birinciliği Hasan Kaya, ikinciliği Alaattin Kaya, üçüncülüğü ise Halil İbrahim Çiçek kazandı.

Karabalçık İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. TRT İzmir Radyosu ses sanatçılarından Ali Çakar'da, seslendirdiği Türk Halk müziği eserleri ile festivale katılanlara coşku dolu saatler yaşattı. Bu yıl 1'incisi gerçekleştirilen Üzüm Festivali'nin açılışında konuşan, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, Osmangazi Belediyesi olarak, tarımı korumak, çiftçinin, köylünün ekonomik durumunu iyileştirip, köyleri yeniden cazibe merkezi yapmak için bir çok çalışma yürüttüklerini söyledi. Aksoy, "Bildiğiniz gibi, Ovaakça'da geleneksel hale gelen İncir Festivali ile 'Bursa Karası' olarak bilinen incirimizi dünyaya tanıtıyoruz. Bugün de, dünyanın en güzel üzümlerini yetiştiren Karabalçık köyümüzde bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz üzüm festivali ile, Osmangazi'mizin bir başka zenginliğini daha dünya ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra geleneksel olarak her yıl gerçekleştireceğimiz festival ile, üzümümüzü tanıtmanın yanı sıra, üreticilerimizi teşvik etmek, birlikte projeler oluşturarak üzümümüzü de incirimiz gibi dünya markası haline getirmek istiyoruz. Köylerimiz, doğal ve organik dokusu ile sahip olduğumuz en güzel zenginliğimiz. Başkanımız Mustafa Dündar'ın da büyük bir hassasiyet gösterdiği bu zenginliğimiz,i el birliği ile koruyup çoğaltacağız" diye konuştu.

Karabalçık Mahalle Muhtarı Kasım Çiçek'te, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Üzüm Festivali'ne verdiği destekler için, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Jürinin, hastalıklardan ari olup olmadıkları, irilik, homojen olup olmadıkları, tadı ve görünüşü yönünden değerlendirmeye tabi tuttuğu yarışma sonunda birinciliği Karabalçık Köyünden Hasan Kaya kazanırken, ikinciliği Alaattin Kaya, üçüncülüğü ise Halil İbrahim Çiçek kazandı. Yarışmada dereceye giren üreticilerden birinciye 400 lira, ikinciye 300 lira, üçüncüye ise 200 lira ödül verildi.

Karabalçık Mahallesi İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen festivale, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Halil Döner, Kenan Akan, Yunus Şahin, Erkan Albayrak ile belediye bürokratlarının yanı sıra, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement