Osmanlı Hanımları Mutfakta - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Hanımları Mutfakta

Meral Nayman Demir'in derlediği 'Osmanlı Hanımları Mutfakta' kitabı, 1880-1926 yılları arasında çıkan Osmanlıca kadın dergilerinde yer alan yemek, mutfak ve sofra kültürüne ilişkin seçilmiş makalelerden oluşuyor.

26.05.2014 13:11

Başta yemek kültürü olmak üzere, insan yaşamına zenginlik katan tüm kültür öğelerinin incelenip çoğalmasına ve bu zenginliğin verdiği keyfin her yaştan ve her coğrafyadan insan tarafından paylaşılmasına katkıda bulunan 'Ruhun Gıdası Kitaplar', geniş yayın yelpazesine 'Osmanlı Hanımları Mutfakta' ile bir yenisini daha ekliyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Dr Irvin Cemil Schick tarafından yazılan sunuş bölümünde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerindeki matbaanın gelişimi ve kadın yayınlarının içeriğiyle ilgili bilgiler veriliyor. Dr Schick, 'Osmanlı Hanımları Mutfakta'yı oluşturan makaleleri "geleneksellikle modernlik arasında kalmış varlıklı bir kitlenin dünya görüşünü ve özlemlerini dillendiren yazılar" olarak tanımlıyor.

Çocuk beslenmesinden mutfak düzenine, yemek tariflerinden ev idaresine kadar çok çeşitli konularda makaleler içeren 'Osmanlı Hanımları Mutfakta' kitabı, bu makalelerin yayın tarihleri göz önüne alındığında imparatorluktan cumhuriyete geçiş dönemine de ışık tutuyor. Nayman Demir kitabı oluştururken tüm Osmanlıca kadın dergilerini taradı. Kitapta Aile, Hanımlara Mahsus Malumat, Hanımlara Mahsus Gazete, Parça Bohçası, Mehasin, Kadınlık, Bilgi Yurdu Işığı, İnci, Türk Kadını, Süs, Asar-ı Nisvan, Kadın Yolu ve Çalıkuşu adlı dergilerden makaleler bulunuyor.

'Osmanlı Hanımları Mutfakta', mutfak kültürüyle ilgilenenlerin yanı sıra, tarih ve kadın çalışmalarına ilgi duyan tüm okuyucuların da mutlaka edinmesi gereken bir yapıt olarak raflardaki yerini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmanlı Hanımları Mutfakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement