Otel Konforunda Yurtlar - Son Dakika
Yerel

Otel Konforunda Yurtlar

Otel Konforunda Yurtlar

Kütahya’nın Simav ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dar gelirli ailelerin orta öğretimde okuyan kız ve erkek çocukları için yaptırdığı butik otel konforundaki yurtlar tamamlandı.

23.01.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dar gelirli ailelerin orta öğretimde okuyan kız ve erkek çocukları için yaptırdığı butik otel konforundaki yurtlar tamamlandı.

240 öğrenci kapasiteli modern yurtların birisi Eynal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, diğeri deSimav Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yaklaşık 4 milyon TL harcanarak yaptırıldı.

Erkek ve kız öğrencilerin daha rahat bir ortamda barınabilmeleri maksadıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yurtlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okulların yöneticilerine teslim edildi.

Kolları sıvayan her iki okulun yöneticisi yurtlar için tahsis edilen mefruşatları da temin ederek yerleştirme işlemlerine başladı.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere yurtları gezen Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Atalay, 600 dolayında öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü Simav Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi bünyesine yaptırılan 120 öğrenci kapasiteli yurt binasının ikinci yarı yılın başlamasıyla birlikte 66 öğrenciyi barındırmak suretiyle hizmete açılacağını, Eynal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine yaptırılan yurt binasının da öğrenci azlığı nedeniyle gelecek yıldan itibaren hizmete açılmasının planlandığını bildirdi.

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teşekkür ettiklerini ifade eden Şube Müdürü Atalay, "Simav için önemli bir eksiklik giderildi. Dar gelirli ailelerimizin orta öğrenimde okuyan çocukları bundan böyle butik otel konforunda bir yurtta barınacaklar. Çok mutluyuz. Ben bunun öğrencilerin başarısına da yansıyacağını umuyorum" dedi.

Simav Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Varlı,ikinci yarı yıl başında hizmete açılacak olan yurt binasının hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi. Varlı, "9 Şubat günü başlayacak olan ikinci yarı yılda 66 öğrencimizi yeni yurdumuzda barındırmaya başlayacağız. Zemin ile birlikte 2 katlı olan modern yurdumuzda her şey öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda barınabilmelerine olanak sağlayacak şekilde dizayn edildi. Milli Eğitim Bakanlığımız da sağ olsunlar. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Asansörlü binamızda her şeyimiz hazır. Vakıf yöneticilerimizle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otel Konforunda Yurtlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement