Otomobili Almak Zor, Kiralamak Kolay - Son Dakika
Güncel

Otomobili Almak Zor, Kiralamak Kolay

Otomobili Almak Zor, Kiralamak Kolay

Veriler otomobil ve hafif ticari araç pazarının bu yılın ilk 6 ayında yüzde 25 azaldığını gösterirken, oto filo sektörü hızla büyüyor

31.07.2014 15:11  Güncelleme: 15:03

Kurdaki yükseliş, kredi sınırlaması ve ÖTV artışı nedeniyle Şubat ayından beri satışlarda hızlı bir düşüş yaşayan otomotiv sektöründe alımlar gerilerken, oto filo kiralama sektörü tam tersi büyüme trendi yaşıyor.

Alınan bilgiye göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2014 yılı ilk 6 ayında yüzde 25 azaldı. Otomobil pazarı yüzde 23, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 32 gibi ciddi oranda daralma gösterdi. En büyük azalma ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 19 ile Haziran ayında gerçekleşti. Haziran'da otomobil pazarı yüzde 19, hafif ticari araç pazarı yüzde 18,5 daraldı.

Oto filo sektörüne yön veren şirketlerden UZL Filo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, yerel seçim ve siyasi belirsizliklerin de yılın ilk 6 ayında otomobil satışlarının azalmasına neden olduğunu ancak bu düşüşün yılın ikinci 6 aylık bölümünde kendini toparlamasını beklediklerini söyledi.

Oğuz Pala, otomobil almanın yeni vergilerle birlikte zorlaşmasına karşın, kiralamanın gün geçtikçe daha kolay ve avantajlı boyut kazandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bir kere şirketinin ulaştırmasını filoya emanet eden patronlar, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin başı ağrımıyor, işletme maliyetleri ciddi şekilde düşerken konforları artıyor. Alım, satım, kaza, zarar ettim derdi olmadığı için bünyemize her yıl çok farklı sektörlerden şirketler dahil ediyoruz. Bu gidişle kısa süre sonra kendi aracını kullanan şirket veya kuruluş kalmayacak dersek yalan olmaz. Bu tezi rakamlar da doğruluyor. Geçen yıl operasyonel filo kiralama yüzde 20 büyümeyle kapandı. Bu yıl en az yüzde 30 büyüme bekleniyor. UZL Filo ise 2013'de yüzde 70 büyüdü."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Otomobili Almak Zor, Kiralamak Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement