Öyk'dan Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın Satışına Onay - Son Dakika
Ekonomi

Öyk'dan Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın, ihalede en yüksek bedeli veren teklif sahiplerine satışına izin verdi.

23.07.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın, ihalede en yüksek bedeli veren teklif sahiplerine satışına izin verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, özelleştirme kapsam ve programına alınan Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali'nin ve Santral tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle özelleştirilmek üzere, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait santral ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde; 351 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi.

ÖYK, 350 milyon dolar bedelle ikinci teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 325 milyon doları bedelle üçüncü teklifi veren Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi.

-FENERBAHÇE-KALAMIŞ YAT LİMANI'NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE ONAY-

İstanbul'un Kadıköy İlçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın, bir bütün halinde 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin İhale Komisyonu tarafından yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda Kurul, 664 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının verilmesine onay verdi.

ÖYK, ihale çerçevesinde Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın hangi şirkete satılacağını da belirledi.

Bu karar gereklerinin ve satışa konu taşınmazın devir işlemlerinin ihale şartnamesindeki hükümler doğrultusunda yerine getirilmesine ÖYK tarafından onay verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Öyk'dan Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın Satışına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement