Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davası - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davası

Oyuncu Pamir Pekin\'in Bıçaklanması Davası

Davaya ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Pekin ile arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddia edilen Burak Can Çil'in 22 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti

13.09.2013 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dizi oyuncusu Pamir Pekin ile arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Burak Can Çil'in, 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Burak Can Çil ve tarafların avukatları katıldı.

Soruşturmanın genişletilmesine ilişkin talebi olup olmadığı sorulan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, bu yönde bir talebinin olmadığını ifade ederek, esasa ilişkin mütalaasının hazır olduğunu belirtti.

Mütalaada, sanık Burak Can Çil'in doğum günü için arkadaşlarıyla bir teknede kutlama yaptıkları, ardından sahilde yürümeye başladıkları sırada, Pamir Pekin ve Koray Korkut ile karşılaştıkları belirtildi. Sanığın yanındaki arkadaşının Pekin ve arkadaşlarına laf attığı, bunun üzerine tarafların birbirleriyle tartıştıkları anlatılan mütalaada, tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Burak Can Çil'in yanında bulundurduğu bıçakla mağdurlar Pekin ve Korkut'u hayati tehlike geçirebilecek şekilde yaraladığı ifade edildi.

Sanığın bu eyleminin "adam öldürmeye tam teşebbüs" olarak değelendirilmesi gerektiği kaydedilen mütalaada, mağdurların olay anındaki tutum ve davranışları nedeniyle sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Mütalaada, sanığın iki kişiyi, "haksız tahrik altında, kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan  4,5 yıldan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Burak Can Çil, büyük pişmanlık duyduğunu belirterek, olayı haksız tahrik altında işlediğini, mağdurların olay sırasında kendisine vurduklarını ve küfür ettiklerini öne sürdü.

Öldürme kastıyla hareket etmediğini savunan sanık Çil, "Ben iyi bir evladım, iyi bir insanım, çok iyi bir öğrenciyim, bıçağı kendime yönelik saldırıyı defetmek için kullandım. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları da mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, avukatların istediği süreyi vererek duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement