Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davasında Karar

Oyuncu Pamir Pekin\'in Bıçaklanması Davasında Karar

Pekin ile arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan   sanık Burak Can Çil, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

25.11.2013 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dizi oyuncusu Pamir Pekin ile arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Burak Can Çil, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Burak Can Çil ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Burak Can Çil, bir yıldır tutuklu olduğunu ifade ederek, "İnanın pişman olmadığımı düşündüğüm tek bir gün bile yoktur. Ben hatta olaydan evvel bıçak olduğunu dahi bilmiyordum, saldırı karşısında elimi telefon için cebime attığımda bıçak geldi. Önceki savunmalarımda bildirdiğim şekilde olay gerçekleşti. Şimdiye kadar ben hep samimi beyanlarda bulundum" diye konuştu.

Sanık Çil, mağdurları yaralama kastının olmadığını öne sürerek şunları söyledi:

"Olaydan evvel Koray Korkut ile uzun süre yan yana durduk. Arabadan çıkan üç dört kişinin bana saldırmasından sonra, suça konu olay gerçekleşti. Ben daha önce herhangi bir suça bulaşmadım. Ailemden dolayı iyi bir çevreye sahibim. Aynı zamanda iyi bir öğrenciyim. Hakkımda karar verilirken bunların dikkate alınmasını istiyorum."

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Burak Can Çil'i, Koray Korkut'u öldürmeye kalkıştığı ve mağdurda meydana gelen zararı dikkate alarak 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın eylemi haksız tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi halini gözönüne alarak cezasını 8 yıl 4 aya düşürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Çil'in, mağdur Pamir Pekin'i öldürmeye kalkıştığı ve mağdurda meydana gelen zararı dikkate alarak 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın eylemi haksız tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi halini gözönüne alarak cezasını 5 yıla düşüren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Burak Can Çil, her iki yaralama eyleminden toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Burak Can Çil'in Bebek Sahilinde, oyuncu Pamir Pekin'i ve arkadaşı Koray Korkut'u 29 Aralık 2012'de bıçakladığı ve mağdurların ciddi şekilde yaralandığı belirtilmişti. İddianamede, olayın ardından tutuklanan sanık Çil hakkında, mağdurlar Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut'u kasten yaraladığı gerekçesiyle 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oyuncu Pamir Pekin'in Bıçaklanması Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement