Özdebir'in 18. Olağan Genel Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Özdebir'in 18. Olağan Genel Kurulu Toplantısı

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, "Sistem ne kadar değişirse değişsin, sınav gerçeği değişmeyecektir, dolayısıyla dershanelere olan ihtiyaç kesinlikle ortadan kalkmayacaktır" dedi.

23.11.2015 17:02

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, "Sistem ne kadar değişirse değişsin, sınav gerçeği değişmeyecektir, dolayısıyla dershanelere olan ihtiyaç kesinlikle ortadan kalkmayacaktır" dedi.

Köprülü, Ankara İçkale Otel'de düzenlenen derneklerinin 18. Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, sektör temsilcileri olarak çalkantılı, sıkıntılı ve mücadeleli bir dönemi geride bıraktıklarını belirtti.

Dershanelerin kapatılarak özel okula dönüştürülmesiyle ilgili düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'nden döndüğünü anımsatan Köprülü, "Gerek ülkemiz ve gerek özel dershaneler açısından önemli gelişmeler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Hepimiz bu süreçte maddi ve manevi kayıplara uğradık" dedi.

"Gecikmiş adaletin ve yürütmenin siyasi tercihlerinin sonuçlarını görerek bugünlere geldik" diyen Köprülü, "Önceki genel kurul konuşmamda da dediğim gibi, sistem ne kadar değişse de sınav gerçeği değişmeyecektir, dolayısıyla dershanelere olan ihtiyaç kesinlikle ortadan kalkmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Genel kurul çalışmalarına sektör temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından tüzük değişikliği teklifi ile yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunmasıyla devam edildi. Yönetim ve denetim kurulu üyeliği seçimi sonunda Faruk Köprülü yeniden yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Genel kurula, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya, Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Özer ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özdebir'in 18. Olağan Genel Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement