Emekli Asker Hindi Göğsünden Pastırma Üretti - Son Dakika
Ekonomi

Emekli Asker Hindi Göğsünden Pastırma Üretti

Emekli Asker Hindi Göğsünden Pastırma Üretti

Pastırma fiyatlarının yüksekliğinden yakınan emekli asker 55 yaşındaki Mustafa Uludağ ve eşi Aysel Uludağ, hindi göğsünden pastırma üretti.

05.02.2016 09:23  Güncelleme: 11:43

Pastırma fiyatlarının yüksekliğinden yakınan emekli bir asker ile eşi, hindi göğsünden pastırma üretti.

PASTIRMA FİYATLARI İSYAN ETTİRDİ

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinin Necip Fazıl Mahallesinde 10 yıldır ikamet eden 55 yaşındaki Mustafa Uludağ, eşi Aysel Uludağ ile birlikte pastırma fiyatlarının yüksek olması nedeniyle evlerinin mutfağında hem kendileri hem de akraba ve dostları için hindi pastırması yapıyor.

"SIRRI İNCE İNCE DOĞRANMASIDIR"

Hindi göğsü ve Maraş biberinin karışımıyla geliştirdikleri hindi pastırmasının koku yapmadığını belirten Mustafa Uludağ, "Pastırmayı eşimle birlikte yapıyoruz ama bunun sırrı ince ince doğranmasıdır. Yapmak kadar doğramakta bir sanattır. Kayserili bir hemşehrimizin pastırması çalınmış. İş yeri sahibi eyvah eyvah derken, 'çaldığı pastırmaya acımıyorum da, bunu doğrayamayacak ona üzülüyorum' demiş.

"EŞİMİN ÖZEL FORMÜLÜNÜ UYGULUYORUZ"

Bunu yiyen adamda grip diye bir şey kalmaz. Biz bunun içine çemen koymuyoruz. Eşimin özel bir formülü var onu uyguluyoruz. Kayserili hemşehrilerim bana kızmayın. Sizin yaptığınız dünyada marka oldu. Bizimki gariban işi. Sizinki biraz pahalı bizde hindiden yapıyoruz. Ucuz oluyor millette yiyor" dedi.

AİLESİ VE AKRABALARI İÇİN YAPIYOR

Mustafa Uludağ'ın eşi Aysel Uludağ, kendilerine özgü pastırmanın tarifini söylerken, şimdilik ailesi ve akrabaları için pastırma yaptığını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Emekli Asker Hindi Göğsünden Pastırma Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adıgüzel: Problem nerde?..ASIL MESELEye geçelim.Yakında Suriye,de büyük bir patlak verebilir.Rusya ile Türkiye kapışabilir (dilerimki kapışmazlar).Sadece İŞİD için Suriye,de bu kadar büyük bir hazırlık olamaz.Rusya Türkiye kapışırsa,bütün Dünya seyire bakacak,hatta Rusya,yı destekleyecekler.Olan bize olacak.KISACASI: Biz oyunlara gelip,Rusya uçağını düşürmeyecektik.Ben bundan gurur değil,utanç duyuyorum.Çünkü bu NATO/AB,nin çirkin oyunu ve emri idi.Peki ne yapabiliriz?Bu uçurumdan nasıl çıkabiliriz? 1 11 Yanıtla

Advertisement