Özel Çocuklardan Özel Gösteri - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklardan Özel Gösteri

Özel Çocuklardan Özel Gösteri

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim kutlama haftası programı, Serdivan'da Nilüfer Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi okullarının yeni binasında gerçekleştirildi.

18.09.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim kutlama haftası programı, Serdivan'da Nilüfer Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi okullarının yeni binasında gerçekleştirildi. Özel eğitim alan çocukların gösterileri beğenilirken, Sakarya'da 500'e yakın özel eğitim alan çocuk bulunduğu öğrenildi. Gerçekleştirilen programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Spor Müdürü Salih Koşu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir, Bakanlık Denetmeni Metin Çiftçi, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Milli Eğitim Şube Müdürleri Şükrü Yıldız, Nesrin Girgin ve Hasan Çelik ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Serdivan Özel Eğitim Okulları yeni binasında gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmaları ve Özel Eğitim Okul öğrencileri tarafından okunan şiir ve gösterilerle devam etti.

Serdivan Özel Eğitim Okulları Müdürü Ahmet Göktaş, Sakarya'da özel çocuklar için özel eğitim sisteminin 9 yıl önce başladığını belirterek şöyle konuştu: "9 yıl öncesinde 6 öğretmen, 12 öğrenci ile başladığımız bu yılda dev öğretmen kadrosu, donanımlı ve yeni bir okulda öğrencilerimize hizmet verebilmenin gururu, heyecanı ve coşkusu içerisinde olduğumu belirtmek isterim."

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Sakarya için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: "Biz ilköğretim haftası kutlama programını bugün bu okulda kutlamak istedik. Özel eğitime kamuoyunun dikkatini daha fazla çekebilmek ve özellikle vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılan bu okulu kamuoyuna tanıtmak ve bu vesileyle vatandaşlarımızın katkılarını beklemeye devam etmeye imkan sağlamak düşüncesiyle bu okulumuzda tören düzenledik"

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, normal okullara göre özel eğitim okullarında 3 kat daha fazla masraf yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıla göre daha güçlü sayısal olarak da nitelik olarak da daha olumlu şartlarda eğitim öğretim yılını başlatmış oluyoruz. Ama dikkati çekilmesi gereken birkaç konu var. Özel eğitim okullarıyla ilgili toplumumuzu bilgilendirmemiz gerekiyor. Hepimizin bir sorumluluğu var özellikle şimdiye kadar görmezden geldiğimiz, toplumumuzun önüne çıkaramadığımız engelli çocuklarımızı artık hayatın içerisine almak zorundayız"

Özel eğitime çok daha fazla önem vermeye başladıklarını söyleyen Büyük, sözlerine şöyle devam etti: "Özel eğitime çok daha fazla önem vermeye başladık. Bu çerçeve içerisinde geçici prefabriklerde olan eğitimleri kalıcı binalara aktarmaya ve özel eğitim ihtiyacı duyulan, öncelikli tanısı zihinsel engelli olarak belirlenmiş çocuklarımıza yönelik, bunların hafif orta ve ağır düzeyinde olanların özel eğitim okullarında eğitim almaya onun dışındaki destek hizmeti ve diğer alanda kaynaştırma eğitimiyle çözebileceklerimizi, özel eğitim sınıflarıyla ve normal sınıflarla çözmeye çalıştık. Bu okulumuzun Türkiye'de örnek teşkil edecek eğitim metotlarıyla çocuklarımızı eğittiğimizi de belirtmekte fayda var." Bu alanda yapılan çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı verileriyle kıyasladıkları zaman Türkiye'de 1'inci sıraya gelmiş konumda olduklarını anlatan Büyük, şunları söyledi: "Özel Eğitim Kurumları ve imkanları açısından. Öğrenci başına düşen öğretmen sayısı dikkat çekici noktalardan birisi. Yaklaşık 500 öğrencimize 200 öğretmenimizi görevlendirdik. Geçen sene 348 öğrenci varken bu sene, bu yeni okullarımızla birlikte 500'e yakın öğrencimizin özel eğitim alanında eğitme fırsatımız da olmuş oldu. Bu okulu 2 yıl önce 3 milyon 758 bin TL'lik bir maliyet hesabıyla ihaleye çıktık, indirimlerle 2 milyon 600 bin TL civarında bir maliyetimiz oldu. Yaklaşık 400 bin TL'de donanım masrafımız oldu. 3 milyon TL'lik bir harcama yaptık."

Konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler beğenildi.Protokol, okul müdürü eşliğinde okulu gezip okul öğrencilerle ilgilendi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Çocuklardan Özel Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement