Ağrı'nın Eli Öpülesi Öğretmenleri - Son Dakika
Güncel

Ağrı'nın Eli Öpülesi Öğretmenleri

Ağrı\'nın Eli Öpülesi Öğretmenleri

Ağrı Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, evi yıkılmak üzere olan öğrencilerine ev yaptı.

24.11.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, evi yıkılmak üzere olan öğrencilerine ev yaptı.

Kent merkezindeki Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, "Benim Öğrencim" projesi kapsamında öğrencilerine ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Mehmet Akif Ersoy mahallesinde oturan öğrencilerinin evini ziyaret eden öğretmenler, öğrencilerinin ailesiyle birlikte yaşadıkları evin yıkık bir vaziyette ve yaşanılamayacak bir halde olduğunu gördü. Bu durum karşısında duyarsız kalmayan öğretmenler, okullarındaki diğer öğretmen arkadaşlarıyla görüşerek öğrencilerinin evlerini yeniden yaptı. Evin yapımında tüm masrafları karşılayan Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, okullarında okuyan ailenin iki öğrencisinin de tüm eğitim masraflarını karşıladı.

"BİZ İNSANIN HAYATININ HER ALANINDA OLMALIYIZ"

Peygamber mesleği icra ettiklerini ifade eden Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Karaoğlan, öğrencilerden birine bir vakıf tarafından burs sağladıklarını belirtti.

Karaoğlan, başlatılan Benim Öğrencim Projesi kapsamında her öğretmenin 10 öğrencinin evini gezdiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu proje kapsamında evleri gezerken bu öğrenci arkadaşımızın ev durumunu öğretmen arkadaşlarımız bize iletti. Çadıra geçeceklerdi, çadırda yaşamaya karar vermişlerdi. Biz geldik, evlerini gördük. Gerçekten yaşanacak gibi bir durumda değildi. Tabi sosyal sorumluluk kapsamında biz neler yapabiliriz diye bir çalışma yaptık. Okuldaki öğretmen arkadaşlarımızla birlikte, bu öğrencimizin ailesinin evinin tadilatını yapalım dedik. Tabi bu evde engelli bir çocuk var, hasta bir anne var işsiz bir baba var. İki çocukları da bizim öğrencimiz."

Öğretmen arkadaşlarla tadilat kararını aldıktan sonra evi tekrar ziyarete geldiklerini anlatan Karaoğlan, şunları söyledi: "Son ziyaretimizde evin tamamını yapalım dedik. İki oda, salon, banyo, mutfak ve lavabo olarak başladık. Yaz tatili boyunca öğretmen arkadaşlarımızla beraber, okulumuzdaki bütün öğretmenlerimizin maddi ve manevi katkılarıyla beraber evi hayırlısıyla bitirdik. Biz, insanın hayatının her alanında olmalıyız. Çünkü biz öğretmeniz, çünkü biz peygamber mesleğini icra ediyoruz. Bu mantıkla bu mantaliteyle hayırlı bir işe vesile olduğumuza inanıyorum."

Evi ilk olarak ziyarete gelen Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Serhat Beyazıt ise, "Şu arkamda gördüğünüz ev biz ilk başta geldiğimiz zaman yaşanacak bir durumda değildi. Biz bunu fark ettik. Bu problemi okula taşıdık. Başta sayın müdürümüz olmak üzere kendi öğretmen arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. Veren el her zaman alan elden üstündür. Allah'a şükür başta sayın müdürüm ve öğretmen arkadaşlarım olmak üzere biz böyle hayırlı bir işte görev aldığımız için herkese teşekkür ediyorum. Çok şükür kendi imkanlarımızla evi bu hale getirdik" dedi.

Evinin yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten ve öğretmenlere teşekkür eden öğrenci velisi Bahattin Oruç da, "Allah hocalarımızdan, müdürümüzden razı olsun. Benim evim yıkık durumdaydı, bunlar bana yardım etti. Evimi bu hale getirdiler. Çadıra geçecektik. Durumumuz yoktu, evin tadilatını yapalım. Allah onlardan bin kere razı olsun" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'nın Eli Öpülesi Öğretmenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ikran yalsiz: Yaptınız Allah razı olsun ama neden haber yapıyorsunuz ... 0 0 Yanıtla

Advertisement