Araplar Bursa'da Gayrimenkul Fiyatlarını Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Araplar Bursa'da Gayrimenkul Fiyatlarını Uçurdu

Araplar Bursa\'da Gayrimenkul Fiyatlarını Uçurdu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, yeşil Bursa’ya hayran olan Arapların haftada 70-80 daire satın aldığını söyledi.

30.07.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, yeşil Bursa'ya hayran olan Arapların haftada 70-80 daire satın aldığını söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, gayrimenkul fiyatlarının cazip olmasının satışlarda patlamaya yol açtığını belirtti. Birçok turizm acentesinin emlak turizmi yapmaya başladığını kaydeden Başkan Akkuş, "Çok yoğun ve hızlı çalışıyorlar" dedi.

Bursa'ya hayran kalan Arapların satın almak için özellikle villa aradığını ifade eden Akkuş, "En çok Çekirge ve Doburca'yı tercih ediyor, yeşilliği seviyorlar. Uludağ'a yakın olan semtler ilk tercihleri arasında yer alıyor. Sadece emlak turizmi yapan 10 acentemiz, Araplara haftada 70-80 gayrimenkul satıyor" diye konuştu.

Otellerde kalmak istemeyenlerin de eşyalı daire kiraladıklarını kaydeden Başkan Akkuş, "Ev rahatlığını arayanlar var. Dayalı döşeli daire istiyorlar. Dairelerin fiyatları günlük 100 dolar, villaların ise 500 dolardan başlıyor" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul uzmanı Abdulaziz Öztürk, Arapların gayrimenkullere büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Araplar yeşil bölgeleri tercih ediyor. Bu yüzden özellikle Kültürpark civarındaki daireler en az yüzde 10 ile 15 arasında prim yaptı. Durumu iyi olanlar ise özellikle Mudanya ve Yalova taraflarında deniz manzaralı villa ya da yüzme havuzlu siteleri tercih ediyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Araplar Bursa'da Gayrimenkul Fiyatlarını Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement