Pazarlığın Yeni Konusu 'Kiraz' - Son Dakika
Güncel

Pazarlığın Yeni Konusu 'Kiraz'

Pazarlığın Yeni Konusu \'Kiraz\'

Afyonkarahisar’da kilogram fiyatı 100 TL’den satışa çıkan kiraz, fiyatı ile şaşırtırken, almak için uzun uzun düşünen vatandaş ise pazarlık yaparak fiyatı az da olsa indirmek için çaba gösteriyorlar.

21.04.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da kilogram fiyatı 100 TL'den satışa çıkan kiraz, fiyatı ile şaşırtırken, almak için uzun uzun düşünen vatandaş ise pazarlık yaparak fiyatı az da olsa indirmek için çaba gösteriyorlar.

Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında olan ve sofraların baş tacı meyvelerden kiraz bugün itibari ile Afyonkarahisar'da da satışa sunuldu. Şimdilik manavlardaki tezgahlarda yerini almaya başlayan kiraz 100 TL'den görücüye çıkarken, alıcısını fiyatı ile hayli düşündürdü. Yılın ilk kirazını satışa sunan manav Ali Hancıoğlu, tezgahında yaz meyveleri arasında en pahalı olan ürünün 100 TL ile kiraz olduğunu ve diğer meyvelerin fiyatlarının kiraz ile yarışamadığını söyledi. Havaların ısınması ile fiyatların düşeceğini de söyleyen Hancıoğlu, "Yaz mevsimi geldi turfandan alıp meyveleri satışa sunuyoruz. Taleplere göre bütün meyvelerden getirmeye çalışıyoruz. Şuanda ilk olarak İzmir- Kemalpaşa'dan kirazımız geldi. İlk defa satışa sunduğumuz kirazın kilogram fiyatı 100 TL. Müşteriler fiyatına şaşırıyor, ama talepte var. Özellikle aşeren hanımefendiler alıyor. genelde 20 TL'lik 150-200 gram alıyorlar. Kirazdan sonra şeftali, erik, kavun, karpuz, karadut geldi. Yani yazın bütün sebzeleri geldi. Eğrin kilogram fiyatı 10 TL. Şeftali yine 10 TL. ama bu meyvelerin fiyatı kiraz ile yarışamıyor. Havaların ısınması ve ürünlerin fazlalaşması ile fiyatlar bayağı düşecek" diye konuştu.

Fiyatı hemen hemen çeyrek altınla yarışmaya başlayan kirazı almak isteyen vatandaşlar ise manavlarla uzun uzun pazarlık yaparak fiyatı düşürmek için uğraştılar. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pazarlığın Yeni Konusu 'Kiraz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement