Rektör Gönen O Günleri Anlattı - Son Dakika
Yerel

Rektör Gönen O Günleri Anlattı

Rektör Gönen O Günleri Anlattı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Anadolu Üniversitesi ile ESOGÜ’nün ayrılış yıllarında yaşananları İHA’ya anlattı.

15.05.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Anadolu Üniversitesi ile ESOGÜ'nün ayrılış yıllarında yaşananları İHA'ya anlattı.

Rektör Gönen, kardeş üniversite olan Anadolu Üniversitesi ile ayrıldıktan sonra zor bir dönem geçirdiklerinden bahsetti. Rektör Gönen, 1993 yılında yeni kimlik kazanan ESOGÜ'nün, akademik kadrosunun azlığını ve bir üniversitede olması gereken çoğu şeyin Anadolu Üniversitesi'nde kaldığını aktararak, "Ayrılırken çok mağduriyetimiz oluştu. Mühendislik ve mimarlık fakültemiz, tıp fakültemiz 1970'lerde kurulmaya başlamış. Bugün 45'inci yılımızı kutluyoruz. Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi 1970'de kurulmuştur ve ilk iki bölümü makine ve inşaattı. Ben ilk öğrencilerden birisiyim. Hem öğrencisi hem de rektörü olan ilk kişi benim. Öyle de ayrı bir önemli tarafı var. 1993 yılında yeni kimlik kazandığımız zaman 2 bin 563 boş akademik kadrodan bize sadece 107'si verilmiştir. Diğer taraftan tüm sosyal tesisler orada kaldı. 80 dairenin üzerinde lojman, misafirhaneler, uygulama otelleri, ahşap, metal ve cam atölyeleri vardı, orada kaldı. Taşıtların hemen hemen hepsi orada kaldı. Bize 13 taşıt verildi 6'sı yürümüyordu. Bu rakamları 1993'den önceki 6 yıl boyunca zamanın rektörünün teknik danışmanıydım oradan biliyorum" dedi.

Yaşanan zorluklara rağmen ESOGÜ'nün kendisini geliştirdiğini dile getiren Rektör Gönen, "Böyle bir ayrılışı bir öğretim üyem şöyle benzetmişti; 'Yatağı ikiye böldük, yorgan onların üzerinde kaldı'. Bir zaman üşüdük ama şimdi iyiyiz. Biz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak dengeli bir üniversiteyiz. Sağlık alanımız var, mühendislik alanımız var, temel bilimler var, sosyal alanlarımız var. Dolayısıyla her birini ayrı ayrı destekleyerek kendi kulvarlarında koşturmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üniversite misyonunu yerine getirmek için büyük efor sarf ettiklerini kaydeden Rektör Gönen, şöyle devam etti:

"Bizim bir yaşayan yerleşke, yaşayan kampüs olmamız lazım. Onun için de küçük bir şehir olmamız lazım. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) önce üniversite kurulur sonra kenarlarında yerleşkeler kurulur. Biz de otellerimizle, kafeteryalarımızla, restoranlarımızla, misafirhanemizle bu kampüste olunması düşüncesiyle; üniversite misyonumuzu yerine getirebilmemiz için tüm gereklilikleri aynı anda yapmaya çalışıyoruz, büyük bir efor harcıyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Gönen O Günleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement