(Özel Haber) Rüşvet Anonsu Yapan Başkana İkinci Şok - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Rüşvet Anonsu Yapan Başkana İkinci Şok

(Özel Haber) Rüşvet Anonsu Yapan Başkana İkinci Şok

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un belediye hoparlöründen yaptığı rüşvet anonsunun ardından MHP İl Başkanı Hamdi Ayan bir açıklama yaptı.

15.11.2013 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un belediye hoparlöründen yaptığı rüşvet anonsunun ardından MHP İl Başkanı Hamdi Ayan bir açıklama yaptı. Ayan, MHP'ye geçtiği bilinen belediye başkanının partiye üye olmadığını ve partiye geçiş protokolünün yapılmadığını hatırlattı.

Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un, beldeyi karıştıran rüşvet anonsunun ardından MHP İl Başkanı Hamdi Ayan bir açıklama yaptı. Ayan, Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un 130 bin TL'ye yakın rüşvet aldığı iddialarının üzerine belediyenin hoparlörlerinden yaptığı anonsu doğru bulmadığını ifade etti. Albuz'un, "Lokantanın birinden 50 bin, diğerinden 80 bin lira istemişim. Bunu diyenlerin 'Şerefsiz' olduğunu ifade ettim" sözlerini değerlendiren Ayan, şunları söyledi: "Başkanın anonsunu asla tasvip etmiyoruz. Kendi durumunda haklı olabilir. Kendisine böyle bir seçim sürecinde iftira atılmış olabilir. Ama yaptığı anons yoluyla olduğu için bizi üzen de budur. Yaptığı kesinlikle yanlıştır. Bizimle hukuki bağlantısı olmadığından dolayı süreç başlatmaya gerek yok. Partimizin üyesi olsaydı veya partimize geçmiş olsaydı resmi anlamda, ihraç olabilirdi. Ama hukuki bir bağlantısı olmadığından dolayı o bakımdan biz rahatız"

"YEREL SEÇİMLERDE MHP BU ARKADAŞLA YOLA GİTMEZ"

Halkıyla barışık olmayanlarla MHP olarak yola gitmeyeceklerini hatırlatan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, belediye başkanının yaptığının doğru olmadığını bildirdi. MHP'ye geçtiği halk arasında bilinen belediye başkanı ile resmi geçiş protokolü veya partiye üyeliğinin olmadığını dile getiren Ayan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakacakkadı Belediye Başkanı ile ilgili gündeme yazı düşmüştür. En başında belirtmek isterim ki halkıyla barışık olmayan halkıyla sıkıntı çeken insanlarla yola gidemeyeceğimizi en başından söyledim. Hatta bu şekliyle seçimi kazandıktan sonra dahi bir belediye başkanımızın kendi halkıyla sıkıntısı olduğu takdirde parti olarak gereğini yapacağımızı söylemiştik. Belediye başkanının oradaki müstecirlerle sözlü diyalog geçtiğini duydum. Bunun üzerine de kendisinin belediye hoparlörlerinden bu vatandaşlarla ilgili bir çıkışı olmuş. Bunları duyduk. Tespit ettik. Dolayısıyla yaptığının yanlış olduğunu söyledim. Ki kendisi davasında haklı da olsa, bu seçim dönemidir. Bizden aday olan arkadaşlarımızla aday adaylarımızla yazılanlar çizilenler oluyor. Bu siyasetin doğasında var. Fakat kendisinin bu şekliyle bir çıkış göstermesi bizim için yanlış olmuştur."

"ÜYELİĞE ZATEN GEÇİRMEMİŞTİK"

Geçen günlerde Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un, MHP'ye gelerek üyelik formu doldurduğunu anlatan Ayan, fakat henüz başkanı üyeliğe geçirmediklerini hatırlattı. Ayan, kendisinin aylar önce MHP'ye katılmak istediğini, bizzat parti binasına gelerek söylediğini belirten Ayan, şunları söyledi: "Biz de orada kendisinin Bakacakkadı halkına hizmet edebilmesi için bir parti desteğinin belde halkı için faydalı olur düşüncesiyle o zaman bir görüşme yapmıştık. Bu görüşme içerisinde biz onun üyelik formunu aldık fakat seçimlerden önce yapmayalım diye Gökçebey ilçe başkanımızla üyeliğe zaten geçirmemiştik. Bakacakkadı Belediyesi ile bizim şu ana kadar resmi veya hukuki anlamda bağlantısı olmamıştı. Bunu biz sürece bırakmıştık. Böyle bir hadise yaşandıktan sonra 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bu arkadaşımızla MHP yola gitmez. MHP Bakacakkadı'da bambaşka halkıyla barışık, halkını kucaklayabilecek bir arkadaşımızla yola gidecektir. Muhammet Albuz ile bundan sonra MHP yola gitmeyecektir" - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Rüşvet Anonsu Yapan Başkana İkinci Şok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement