Özel) Yeniden 1. Ligde Mücadele Etme Hakkı Kazanan Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı ile Özel... - Son Dakika
Güncel

Özel) Yeniden 1. Ligde Mücadele Etme Hakkı Kazanan Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı ile Özel...

Haber-kamera: Sercan SAPANATAN-Baran KIROĞLU, İstanbul-DHA Geçtiğimiz sezon Erkek Voleybol Takımının 1. Lig'de mücadele etmemesi nedeni ile bu sezon 2. Lig'de mücadele eden Beşiktaş Erkekler Voleybol Takımı 2. Lig'den tekrardan 1. Lig'e yükseldi.

23.04.2014 10:36

Haber-kamera: Sercan SAPANATAN-Baran KIROĞLU, İstanbul-DHA

Geçtiğimiz sezon Erkek Voleybol Takımının 1. Lig'de mücadele etmemesi nedeni ile bu sezon 2. Lig'de mücadele eden Beşiktaş Erkekler Voleybol Takımı 2. Lig'den tekrardan 1. Lig'e yükseldi. Zorlu günler geçirip inançlarını hiç yitirmediklerini dile getiren Koç Meftun Eren ve Beşiktaş Erkekler Voleybol Takımı oyuncuları açıklamalarda bulundu.

MEFTUN EREN'İN AÇIKLAMALARI...

Bir senelik bir aradan sonra tekrar 1. Lige çıkan Beşiktaş Erkek Voleybol takımının Antrenörü Meftun Eren "Bir senelik bir aradan sonra bu sene bizim varoluş senemizdi.Sene boyunca bu şampiyonluk için çok çalıştık. Aslında bizim 1.Lige yükseleceğimize pek ihtimal vermiyordu insanlar ama biz takım olarak kulüp olarak yükseleceğimize inanıyorduk ve bunun için çok çalıştık. Bizim için başarılı bir sezon oldu ve güzel bitti. Bundan sonra da 1.Ligde kalıcı bir takım olmak istiyoruz. Başta oyuncularım olmak üzere emeği geçen herkese tüm camiamıza hayırlı olsun demek istiyorum" dedi.

Antrenör Meftun Eren takıma olan güveninin hiç zaman kaybetmediğini belirtirken ; "Kırılma anlarını göz önünde bulundurursak, bu maratona iki etap olarak bakıyorduk. Yarı final etabında 1 maç kaybettik. Son maça çıktığımızda Kahramanmaraş ile karşılaşıyorduk. Kazanan finallere kalacaktı. Kahramanmaraş Belediyesi ciddi bir rakip. Sene başında bakıldığında kesin 1. Lige çıkar gözüyle bakılıyordu. O maçı kazanmamız bizim lige çıkmamızın garantisi oldu diyebilirim. Ben sene başından beri "yarı finali hayırlısıyla atlatabilirsek finalleri zaten düşünmüyorum" diyordum. Bu takım çünkü final oynamaya alışkın bir takım. Finallerde işimizi layıkıyla yapacağımızı biliyordum. Öyle de oldu. Maraş maçı bizim için bir kırılma maçı oldu diyebilirim. O maçtan öncesinde grup maçlarında böyle bir kırılma anı yaşamadık. Bizim grubumuz yani Batı Grubu'nda gençlerden oluşan bir çok takım vardı. Zaten Batı Grubu'ndan finallere kalan tek takım da bizdik. Diğer takım da Doğu Grubu'ndan finallere kalmıştı. Bu da Doğu Grubu'nun ne kadar zorlu olduğunu gösteriyor. Biz o konuda biraz daha rahattık. Dediğim gibi kırılma anı geçen hafta oynadığımız Maraş maçıdır bizim için" ifadelerine yer verdi.

Gelecek sezon nasıl bir yapılanmaya gideceği yönünde konuşan Meftun Eren; "Gelecekte iyi olup olmamak bütçe ile alakalı bir durum. Gelecek sezon bütçe desteği aldığımız sürece başarımızı devam ettirmememiz için hiç bir neden yok. Kaldı ki Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük takımlara karşı mücadele ederken iş sadece bütçeye de bakmıyor. Her zaman sahada en iyisini yapabilmemiz için elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu tür takımlarla daha sık karşılaşırız. Birinci Lig'de 1 senelik bir aramız vardı. Artık o var oluşun temelini attık. Bundan sonra da kalıcı olmak için uğraşacağız. İlk etapta merdivenleri yavaş yavaş çıkmakta fayda var diye düşünüyorum. İlk etapta ligde kalıcı olabilmek için uğraşıp daha sonra üst sıralarda oynamayı hedefliyoruz" diyerek konuşmalarını tamamladı.

VASİLİ KARDZUİK'İN AÇIKLAMALARI...

Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı'nın tek yabancısı olan Vasili Kardzuik ; " Bu sezon kariyerimin en iyi sezonuydu. Bu nedenle çok mutluyum. Sezon başında kimse bizim bir üst lige çıkacağımızı düşünmüyordu ve biz de inanarak tüm oyuncular, tüm teknik ekip çalıştık ve başardık. Beşiktaş Kulübü tüm imkanlarıyla çok iyi bir kulüp. Gerek Fitness salonlarıyla gerek havuzlarıyla gerekse saunalarıyla. Çok büyük ve çok güzel tesislere sahip. Umarım bu takım önümüzdeki sene play-off oynar. Umarım başkanımız gelecek sezon Beşiktaş Erkekler Voleybol Takımı için bu sezon olduğundan daha çok dikkatli ve ilgili olur. Ayrıca bayan takımımız da Avrupa Kupası'nda 2. oldu. Bu çok büyük bir başarı. Onları da kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

DEMİRHAN DURUL "TARAFTARLAR BİZLERİ YALNIZ BIRAKTI"

Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı pasörlerinden Demirhan Durul;"Gerçekten bunun için çok uğraştık. Çok çalıştık. Özellikle, kimsenin hakkımızda "onlar genç takım, tecrübesiz takım, 1. lige çıkamazlar" demeleri bizi bu yolda biraz daha kuvvetlendirdi diyebiliriz. Sonuç olarak bu başarı hepimizin. Vasili'nin de dediği gibi teknik kadrodan oyunculara kadar herkesin büyük bir çabası var. Hakettiğimiz yere çıktık. Önümüzdeki sezon daha üst düzey rakiplerle karşılaşacağız. İnşallah önümüzdeki sezon da aynı başarıyı tekrarlarız"

Yönetimin 1 lige yükselme yolunda takımın yanında olduğunu belirtip taraftar desteğinden yoksun kaldıklarını dile getiren Demirhan Durul; "Yönetimden gerekli desteği aldığımızı düşünüyorum. Ancak taraftarlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Genel olarak biraz yalnız bıraktılar bizi. Ankara'da final maçlarında bizi destekleyen belirli taraftarlarımız vardı. Onlar bize çok büyük güç kattılar. Onlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah seneye 1. Ligde bizi daha çok taraftar destekler. Biliyorsunuz ki futbolda taraftarsız maç ne kadar çok zevksizse bu voleybol için de geçerli bir durum. Taraftarın sesini duymak bize ekstra bir kuvvet veriyor. Ben yine bütün taraftarlarımızı önümüzdeki sezon maçlarımıza bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Gelecek sezonda takımda kalıp mücadele edeceğini dile getiren Demirhan Durul; "Bu takımı biz birinci lige çıkardık. Önümüzdeki sezonda da ilk tercihimiz Beşiktaş. İnşallah burada devam edeceğiz. Eğer devam edersek de buradaki başarıları aynı şekilde tekrarlamak istiyorum. Daha çok katkıda bulunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

MİTHAT UYKAN "HAK ETTİĞİMİZ YERE GELDİK"

Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı'nın önemli oyuncularından olan pasör Mithat Uykan; "Arkadaşlarımın ve hocamın da dediği gibi, biz çok uğraştık ve bizim için çok zahmetli bir sezon oldu. Bu çalışmamız bize birinci ligi getirdi. Yani meyvelerini verdi. Bunda takım arkadaşlarımın, hocamın, kondiyonerimizin çok büyük katkıları var. Biz oraya çok güçlü gittik aslında ve bunun çok büyük katkısını gördük. Gizli kahraman gibi oldu ve onun adı hiç geçmedi buradan Alpay hocaya çok teşekkür ediyoruz. Onun dışında hakettiğimiz yere geldik" ifadelerine yer verdi.

Birinci Lige yükselme yolunda inançlarının tam olduğunu belirten Mithat Uykan; "Biz ligin en başından en sonuna kadar hep inandık. Hocamın dediği gibi, yarı finalde son Maraş maçı kırılma anıdı. Biz orada turu 3-0'lık bir skorla geçtik. Bu skoru diğer voleybol severler beklemiyordu ama biz başından beri kazanacağımızı biliyorduk ve öyle de oldu" şeklinde konuştu.

(UD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özel) Yeniden 1. Ligde Mücadele Etme Hakkı Kazanan Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı ile Özel... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement