Pakistan'daki Okul Baskını - Son Dakika
Güncel

Pakistan'daki Okul Baskını

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Cumhurbaşkanından, Peşaver saldırısını gerçekleştiren dört kişinin affedilmesine yönelik talepleri reddetmesini istedi.

21.11.2015 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Cumhurbaşkanından, Peşaver saldırısını gerçekleştiren dört kişinin affedilmesine yönelik talepleri reddetmesini istedi.

Şerif, yaptığı açıklamada, geçen yıl aralık ayında gerçekleştirilen ve çoğu çocuk 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Peşaver okul saldırısının ardından dört militanın ölüm cezasına çarptırıldığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'den, söz konusu dört militanın affedilmesi yönündeki talepleri reddetmesini isteyen Şerif, Taliban tarafından üstlenilen saldırıyı, "çocukların vahşice ve acımasızca" öldürülmesi olarak nitelendirdi. Şerif, söz konusu saldırının, kendisini bu tarz suçların "affedilmeyi hak etmediği" konusunda ikna ettiğini kaydetti.

Yaklaşık 8 bin idam mahkumunun bulunduğu ülkede, ölüm cezaları yürürlükte olan bir moratoryum ile infaz edilmiyordu. Pakistan Talibanı'nın Aralık 2014'te Peşaver kentinde bir okula düzenlediği saldırıda 125'i öğrenci 150 kişiyi katletmesinin ardından uygulamaya konulan Ulusal Harekat Planı çerçevesinde idam cezası terör ve buna benzer suçlardan hüküm giyen mahkumlar için geri getirilmişti.

Ölüm cezasına yönelik ertelemenin 2008'de kaldırılmasının ardından, Pakistan'da 300 mahkum idam edildi. İdam cezasına çarptırılanların çoğunluğunu ise Taliban ya da diğer militanlar değil, diğer suçlular oluşturuyor.

Pakistan yasalarına göre Cumhurbaşkanının, mahkum edilmiş herhangi bir kişiyi affetme yetkisi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'daki Okul Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement