Palandöken: Avm'lerin Ramazan Ayında Geç Saate Kadar Açık Kalması Esnafa Zarar Veriyor - Son Dakika
Ekonomi

Palandöken: Avm'lerin Ramazan Ayında Geç Saate Kadar Açık Kalması Esnafa Zarar Veriyor

Palandöken: Avm\'lerin Ramazan Ayında Geç Saate Kadar Açık Kalması Esnafa Zarar Veriyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin Ramazan ayında geç saate kadar açık kalmasının esnafa zarar verdiğini belirterek, uygulamadan zaman kaybedilmeden vaz geçilmesi gerektiğini vurguladı.

12.07.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin Ramazan ayında geç saate kadar açık kalmasının esnafa zarar verdiğini belirterek, uygulamadan zaman kaybedilmeden vaz geçilmesi gerektiğini vurguladı.

TESK Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada alışveriş merkezlerinin (AVM) açılış-kapanış saatlerinin değiştirilmesine ilişkin uygulamanın küçük esnaf ve sanatkarı olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Uygulamadan zaman kaybedilmeden vaz geçilmesi gerektiğini belirten Palandöken, "Her geçen gün sayıları artan ve açıldıkları noktalarda küçük esnaf ve sanatkârı bitiren AVM'lerin bu uygulamasına izin verilmemelidir. Ramazan ayını fırsat bilen AVM'ler birçok yerde saat 10.00 da açılıp, gece 23.00'te kapanmaları doyumsuzluğun bir göstergesidir" dedi.

-"NÖBETÇİ ECZANE GİBİ ÇALIŞMAK İSTİYORLAR"-

Perakende sektörü alışveriş merkezlerinde açılış-kapanış saatlerini değiştirmeyi daha tartışmadan birçok AVM'nin uygulamayı başlatmasını kuralsızlıktan kaynaklandığını ifade eden Palandöken şunları kaydetti:

"AVM'ler istedikleri gibi hareket ediyorlar. Bu hareketleri de küçük esnaf ve sanatkâra büyük zarar vermektedir. Bu zararın önlenmesi gerekmektedir. Bunun için perakende yasası zaman kaybedilmeden çıkarılarak artık bu kuralsızlığın önüne geçilmelidir. Gündüz 10'dan akşama kadar yaptıkları satış yetmiyor gibi birde nöbetçi eczane gibi birçok bölgede nöbetçi AVM uygulaması başlatılması, artık işi iyice çığırından çıkarmaktadır. Bu uzatmalarla da yetinmeyen bazı marka sahipleri Cuma-Cumartesi günleri ise AVM'lerin gece 01.00'de kapanması için çalışıyorlar. Bunlarla da yetinmeyen AVM'lerin sınırsız isteği sahura kadar da açık kalmak. Bu istekleri dile getirip uygularken Avrupa'ya bir baksınlar ve kendilerine örnek alsınlar. Bir taraftan çalışanlar için AB normlarını örnek alıyoruz diğer taraftan çalıştırılmaması gereken saatlerde çoğu zaman dinlenmeden çalıştırıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Palandöken: Avm'lerin Ramazan Ayında Geç Saate Kadar Açık Kalması Esnafa Zarar Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement