Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin Açıklaması

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şifalı sularıyla sağlık dağıtan, doğa, tarih ve turizmiyle öne çıkan Pamukkale ilçesinin hem ülkede hem de dünyada marka bir turizm şehri olması yolunda seferber olduklarını kaydetti.

27.09.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şifalı sularıyla sağlık dağıtan, doğa, tarih ve turizmiyle öne çıkan Pamukkale ilçesinin hem ülkede hem de dünyada marka bir turizm şehri olması yolunda seferber olduklarını kaydetti.

Gürlesin, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir turizm cenneti olduğunu, bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmin ülkenin dinamo sektörleri arasında olduğunu belirtti.

Pamukkale ilçesinin de zenginlikleriyle turizmde önemli bir mihenk taşı olduğunun altını çizen Gürlesin, şunları ifade etti:

"Dünya incisi travertenleriyle eşsiz beyaz cennet Pamukkale'yi yılda 2 milyona yaklaşık turist ziyaret etmektedir. Hierapolis, Laodikya gibi tarihi antik kentlerimizle tarih turizminde de ilçemiz bir odak noktasıdır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra ilçemiz jeotermal kaynaklarıyla termal sağlıkta şifa dağıtan Karahayıt ve bölgemiz cazibe merkezidir. Pamukkale Belediyesi olarak da termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. Şifalı sularıyla sağlık dağıtan, doğa, tarih ve turizmiyle öne çıkan Pamukkale ilçesinin hem ülkede hem de dünyada marka bir turizm şehri olması yolunda seferber olduk."

Termal kaynakların bulunduğu Karahayıt, Akköy ve Pamukkale'de belediye olarak büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Gürselin, "Bu bölgemizde üst yapıdan yeşil dokuya kadar ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Termal sağlık turizmine katkı sağlayacak, turistlere doğa içinde yine sağlık odaklı bir yaşam sunacak Karahayıt'ta 510 dönümlük Kent Ormanı Projemiz hayat buluyor. Üst yapı, kent ormanı ve bisiklet yolları ile sağlık turizminin gelişimi için önemli olan parçaları birleştiriyoruz. Allah'ın izniyle bu bölgeye daha büyük yatırımlar yapıp bölgenin termal sağlık merkezi olması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement