Papa Franciscus, Miraç Kandilinde Mescid-i Aksa'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika
Politika

Papa Franciscus, Miraç Kandilinde Mescid-i Aksa'yı Ziyaret Edecek

Papa Franciscus, Miraç Kandilinde Mescid-i Aksa\'yı Ziyaret Edecek

Kudüs Latin Patriği Twal, Papa Franciscus’un, Miraç kandilinde Mescid i Aksa’yı ziyaret edeceğini açıkladı.

27.03.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un, Mayıs ayında Kudüs'e yapacağı ziyaret çerçevesinde Miraç kandili günü Mescid-i Aksa'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Kudüs Latin Patriği Fuat Twal, Papa Franciscus'un, Kudüs ziyaretinin detaylarını anlatmak üzere Latin Patrikhanesinde düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıl Kudüs'ü ziyaret edeceğini daha önce açıklayan Papa, 25 Mayıs'ta Kıyamet Kilisesi'ne gelerek, kutsal topraklarda hac yapacağını açıklamıştı. Burada İstanbul Rum Ortadoks Patriği Bartolomeo, Ermeni Ortodoks Patriği Noorhan ve Kudüs Rum Ortodoks Patriği Theophilos ile kucaklaşacak" dedi.

"Papa elbette Harem-i Şerif ve Ağlama Duvarı'nı ziyaret ederek Müslüman ve Yahudi kardeşlerimize saygılarını sunacak" diyen Twal'a, AA muhabirinin, Papa'nın ziyaretinin Miraç kandili gününe denk geldiğini hatırlatması ve ziyaret takviminin bilinçli olarak mı seçildiği yönündeki sorusuna, şu cevabı verdi:

"Hayır tamamen tesadüfi oldu. Hatta ziyaret o gün öğle saatleri için planlamıştı, ancak Mescid-i Aksa yönetimi ziyaret saatini öğle saatlerinde Miraç günü olması nedeniyle yaşanacak kalabalık dolayısıyla öne alarak, sabah Papa'nın ziyaretinin daha iyi olacağını söyledi. Biz de öyle yaptık."

Patrik Twal ayrıca ziyaretin anısına Hristiyanların Katolik ve Ortodoks mezhebinden iki aziz olan Peter ve Andrew'in bir sandal üzerinde kucaklaşmalarını resmeden kardeşlik ve sevgi temalı bir logo da hazırladıklarını sözlerine ekledi.

- İsrail Dışişleri Bakanlığındaki grev

Twal, Başbakanlık ofisinin, İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının grevi nedeniyle ziyaretin herhangi bir sekteye uğramayacağının garantisinin verildiğini belirterek, Papa'nın ziyaretinin, Ürdün'de başlayacağını daha sonra Filistin ve İsrail güzergahını izleyeceğini söyledi.

Twal ayrıca Papa Franciscus'un ziyareti sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile de biraraya geleceğini ifade etti.

-Papa'nın Kudüs'ü ziyaret takvimi

24 Mayıs'ta Amman'a ulaşacak olan Papa, Kral II. Abdullah tarafından törenle karşılanacak. Amman stadyumunda vaaz verecek olan Papa, Ürdün'de bir gece kaldıktan sonra ertesi gün helikopterle Filistin topraklarında bulunan Beytüllahim'e gelerek burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ziyaret edecek. Papa daha sonra Hz. İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Yeniden Doğuş (Nativity) kilisesine geçerek burada dua edecek.

-Papa helikopterle Zeytin Dağı'na inecek

Papa Beytüllahim ziyareti sonrası helikopterle İsrail Ben Gruion havalanına gidecek. Burada devlet töreniyle karşılanacak olan Papa, daha sonra Kudüs'e hareket ederek Zeytin Dağı'na helikopterle inecek. Eski şehirde Kıyamet (Holy Sculpture) Kilisesine gidecek olan Papa, burada diğer dini liderlerin katılımıyla düzenlenecek ayini yönetecek. Geceyi Latin Patrikanesi'nin Zeytin Dağı'ndaki misafirhanesinde geçirecek olan Papa Franciscus, ertesi gün ilk olarak Mescid-i Aksa'yı, ardından da Yahudilerin Ağlama Duvarı'nı ziyaret edecek. Son olarak Soy Kırım (Yad Vaşem) müzesine gidecek olan Papa, buradan Cumhurbaşkanlığı köşkünde giderek Peres'le görüşecek. Papanın yoğun programı, Başbakan Netanyahu ile Notr Dame Otel'de biraraya gelmesi ile devam edecek. Papa akşam saatlerinde temaslarını tamamlamasının ardından Vatikan'a hareket edecek. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Papa Franciscus, Miraç Kandilinde Mescid-i Aksa'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement