Pascal Nouma: En Büyük Pişmanlığım, Tombala Hareketi - Son Dakika
Spor

Pascal Nouma: En Büyük Pişmanlığım, Tombala Hareketi

Pascal Nouma: En Büyük Pişmanlığım, Tombala Hareketi

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma, siyah-beyazlı formayı giydiği dönemde yaptığı tombala hareketinin en büyük pişmanlığı olduğunu söyledi.

26.07.2015 08:57  Güncelleme: 09:32

Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen ve oynadığı futbolla siyah-beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran Pascal Nouma, Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu. Nouma, Fenerbahçe maçında attığı golden sonra elini şortunun içine sokarak yaptığı tombala hareketinin en büyük pişmanlığı olduğunu söyledi.

"ASLA KANSERİ KABUL ETMEDİM"

2003'te yakalandığınız kanser hastalığı için konuşan Pascal, "Asla kanseri kabul etmedim. Grip gibi düşündüm. Doktora "S..... git" dedim. Beni kobay olarak kullanmak istiyorsan kullan ama ben hasta değilim" dedim. Ama boynumdaki kist kötü huyluydu ve sekiz ay boyunca kemoterapi gördüm." dedi.

"SİYAH DOĞDUM SİYAH ÖLECEĞİM"

"Siyah doğdum, siyah öleceğim." diyen eski Beşiktaşlı, "Bu yüzden de ömrüm boyunca kavga ettim ve savaş verdim. Paris Saint-Germain'de futbol oynarken bile taraftarların ırkçı davranışlarıyla karşılaştım. Mesela dazlaklar vardı. Ben beyaz arkadaşıma göre o gün daha iyi oynasam bile takım kaybederse ben laf işitirdim. Yıllarca çabalarsın ama bir noktaya geldikten sonra belli bir başarıya ulaşınca insanlar sizi kabul ediyor. Her gün idmana "Birinci ben olmalıyım" diye giderdim. Rengimle ilgili sıkıntıyı sadece Türkiye'de yaşamadım." ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM TOMBALA HAREKETİ"

Sahadaki agresif tavırlarından bahseden Pascal, "Eskiden düşünmeden hareket eder ve sinirime hâkim olamazdım. Önce tepki verirdim. Sonra "yaptığım yanlış oldu" derdim. Şimdi önce düşünüyor sonra hareket ediyorum. Ve kavga istemiyorum. Adaletsizlik beni çileden çıkarıyor. Bir de etraftaki arkadaşlarıma ya da kadınlara kötü davranılması. Futbol kariyerimde yaşadığım en büyük pişmanlık tombala hareketiydi. O anın yaşanmaması için maçtan önce elimi keserdim! Aradan yıllar geçti ama hâlâ suçlu hissediyorum. O hareket benim futbola bakışımı bitirdi. Yedi ay ceza aldım. Depresyona girdim. Aklım hep Beşiktaş'taydı. Uzun süre depresyonu atlatamadım. Bir kulübe tekrar dönmek büyük olaydır. Bunu sağlamışken yaşadıklarım beni mental olarak bitirdi. Şu an odağım oğlumun iyi bir futbolcu olup Beşiktaş'ta oynaması.

Son Dakika Spor Pascal Nouma: En Büyük Pişmanlığım, Tombala Hareketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Ayk: Yapma Pascal bence fenere yapılacak en güzel hareketi yaptın.. Siyahhhh beyazz EN BÜYÜK BEŞİKTAŞŞŞ 20 15 Yanıtla
  • Kartal 35: Helal olsun PASCAL sen pişman olma Fenev zaten her zaman tombalıyı hak ediyor ?????? 7 18 Yanıtla
  • murat ercan: Adamsın helal olsun sana örnek olsun diğer paralı sürüngenlere 15 5 Yanıtla
  • ziya dinc: Paskal pismanim diyorsun ama ozur dilemiyorsun ozur dileki turk milleti pisman olduguna inansin 14 4 Yanıtla
  • Agrili: Mücadele vermis siyah mis mis hep irkcilik yapilmis da falan ama cabuk simarirsiniz parayida bulunca .birde burasi Türkiye tombalayi babana cek 13 5 Yanıtla
  • Fffgg: 10 sene gecmis olaydan simdi konusuyo zamaninda dileyecektin 12 5 Yanıtla
  • Gündemde kalmak: Gündemde kalmak için boş bi haber değersiz........... 8 6 Yanıtla
  • murat ercan: Büyük adamsın Pascal seni seviyoruz 6 7 Yanıtla
  • ADAMSIN PASKAL: Paskal seni renkli spor medyası gönderdi aynı hareketi özürlü melo veya emre yapsaydı eminim ceza almazdı bizim türk futboluna yazıklar olsun adalet yok sike var 9 3 Yanıtla
  • Hüseyin: NİHAT DOĞAN SENİ NE PİS DÖVMÜŞTÜ BE 1 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement