Pati Park'a Hayvansever Akını - Son Dakika
Yerel

Pati Park'a Hayvansever Akını

Beylikdüzü Belediyesi, köpeklerini rahatça gezdirebilecekleri bir alan bulamayan hayvanseverler için “Pati Park” projesini hayata geçirdi.

16.05.2015 14:20

Beylikdüzü Belediyesi, köpeklerini rahatça gezdirebilecekleri bir alan bulamayan hayvanseverler için "Pati Park" projesini hayata geçirdi. Açılışın yapıldığı ilk günde hayvanseverler parka akın etti.

Beylikdüzü Belediyesi Sezen Aksu parkında köpekler için özel bir alan oluşturuldu. 4 tarafı kapatılan alana "Pati Park" adı verilirken, vatandaşların hayvan dostlarıyla rahatça vakit geçirebilmesi için parka oyun aletleri konuldu. Hayvanseverler farklı cins ve yaşlardaki köpekleriyle özel bir alanda biraya geldikleri için oldukça mutlu oldukları görüldü.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılışını yaptığı parka hayvanseverlerin ilgisi bir hayli yoğundu. Başkan İmamoğlu, köpeklerini alıp parka koşan vatandaşlarla ilgilenirken parkta oynayan köpekleri sevmeyi de ihmal etmedi.

"KÖPEK FOBİSİ OLANLAR BURADA SEMPATİ KAZANABİLİR"

Pati Park'ın izole bir ortamda kurulduğunu kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hayvanları seven sevmeyen ayrımını pek sevmiyorum ama hayvanlarla ilgili vatandaşlarımızdan köpeklerden çekinenler korkanlar olabilir. Bu tür yerler onların biraya geldiği, içinde oyun alanlarının bulunduğu hoş bir ortam. Bence hayvanlara ilgi duyan ama uzak duran insanlar da buraya gelip onları izleyerek daha sempatik ortamlarda bir arada olacaklar. Güzel olan şu burayı hayvanseverler tespit etti. Talep ederken de çocuklar bizim köpeklerimizden korksun istemiyorlar dediler. Buna benzer hayvan parkları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

PARKI GÜNÜN BELİRLİ SAATLERİNDE KEDİ SAHİPLERİ DE KULLANABİLİR

Başkan İmamoğlu parka kedilerin de getirilebileceğini belirterek, "Kediyle köpek ne kadar bir araya gelir bilemiyorum ama ona da hayvanseverler karar verecek. Burası bazen kedi sahiplerine de ayrılabilir. Belli saatlerde kedilere belli saatlerde köpekler için şeklinde. Ona artık hayvanseverler karar verecek" diye konuştu.

"KÖPEKLERİMİZİ DIŞARI ÇIKARDIĞIMIZDA SIKINTI YAŞIYORDUK"

Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Figen Karahan böyle bir projede oldukları için gurur duyduklarını söyledi. Karahan, "Köpeğimizle bahçede sıkıntı yaşamıyoruz ama bahçe dışına çıktığımız zaman çok sıkıntı yaşıyorduk. Burası çok iyi oldu. Bu projenin farklı mahallerde de yapılması için çabalayacağız" ifadelerini kullandı.

Evlerinde besledikleri köpekleri gezdirecek bir alan bulamadıklarını belirten hayvanseverler, parkı Başkan İmamoğlu'ndan talep ettiklerini, başkanın da bu talebe kayıtsız kalmadığını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pati Park'a Hayvansever Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement