Pazarlama Zirvesi'nin İlgi Odağı Avea'nın Yeni Ürünleri Oldu - Son Dakika
Güncel

Pazarlama Zirvesi'nin İlgi Odağı Avea'nın Yeni Ürünleri Oldu

3-4 Aralık tarihleri arasında, Avea'nın Stratejik İş Ortaklığı'nda, "Değişime Yön Ver" temasıyla gerçekleştiriliyor.

03.12.2014 16:14

Zirve'nin ilk gününde Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül "Dijital Dönüşüm ve Müşteri Deneyimi" başlıklı bir sunum yaparken, Avea Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen de "Big Data ve Yeni Dönem Mobil Pazarlama" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Her iki sunum da katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Pazarlama Zirvesi'ndeki sunumunda dijitalleşen dünyanın dününü, bugününü ve geleceğini değerlendiren Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül şunları söyledi: "Dijitalleşen dünyada, müşteri deneyimi değişiyor. Dijitalin dününe ve bugününe baktığımızda güne başlayış şeklimizden alışkanlıklarımıza, bilgi kaynaklarımızdan müzik dinleme şeklimize kadar birçok unsurun hayatımızı biz fark etmeden değiştirdiğini izliyoruz. Dijitalin bugününde hayatımıza giren giyilebilir teknolojilerin de etkisiyle nesnelerin ihtiyaçlarımızı karşılama sınırlarının da genişlediğini görüyoruz. Artık kıyafetlerimiz, aksesuarlarımız temel fonksiyonları dışındaki ihtiyaçlarımızı da analiz eden ve bize sonuçlarını raporlayan bir şekle dönüşüyor. Günümüze damgasını vuran son cihazlar ile bir gözümüz sanaldayken, bir gözümüz de gerçeğe bakabiliyor. Öte yandan artık seri üretim değil, seri kişiselleştirme var. Oyun deneyimlerimiz de artık gerçeği aratmıyorken; gözlerimiz yeni teknolojiler sayesinde görüntüleri 2 kat yaklaştırabiliyor. Anlık modumuza göre otomatik şarkı değiştirebilen hoparlörler, ilaçlarımızı içmemiz için hatırlatıcı akıllı haplar, spor yapanlar için akıllı çoraplar, hatta QR kodlu akıllı bebek bezleri bile var."

"Eğitim, tıp, ulaşım dâhil olmak üzere tüm alanlar dijitalleşecek"

Son yıllardaki değişim ve gelişim rüzgârları incelendiğinde; öncelikle müzik endüstrisinin dijitalleştiğini, medyanın da dijitalleşme sürecinin içinde yer aldığını kaydeden Yurdagül, "Gelecek döneme baktığımızda eğitim, tıp, ulaşım dâhil olmak üzere tüm alanlar dijitalleşecek. Oturma odamızın dört duvarı dijital ekranlarla kaplı olacak. Camı olmayan 3D televizyonlar izleyeceğiz. Ofislerde sabit bilgisayarların yerini, buluta bağlı kullan-at bilgisayarlar alacak. Tüm bu tahminler bize pazarlama dünyasının da gelecekte daha da farklı bir şekil alacağını ve sektörlerde ekosistemin oyuncularının değişeceğini gösteriyor. Gelecekte yeni iş alanları türeyecek olup rekabet daha da yoğunlaşacak. İş yaşamımızda bizi daha esnek ve bağlantılı organizasyonlar bekliyor olacak. Değişim rüzgârları estiğinde biz pazarlamacılar olarak duvar yerine yel değirmeni inşa etmeyi benimseyerek bu değişimi fırsatlara dönüştürmeliyiz" dedi.

Nokta Atışı ve IntelliMap fark yaratacak

Pazarlama Zirvesi'ndeki sunumunda mobil pazarlamanın dününü ve geleceğini örneklerle aktaran Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen ise, "Mobil pazarlamada günümüzde artık müşterinin bir sonraki hareketinin ne olacağını ölçümleme imkânı sunan araçları kullanmaya başlıyoruz. Tüm müşteri hareketleri, zaman içerisinde büyük veri platformlarına aktarılıp büyük veri teknolojisinin izinli pazarlama aktivitelerinin merkez noktasını oluşturacak" diye konuştu.

Avea'nın big data platformu Intellimap ile birlikte yeni nesil mobil pazarlama ürünü Nokta Atışı'nın firmalara sağladığı avantajlara da değinen Şen, şunları söyledi: "Mikro lokasyon bazlı mobil pazarlama ürünümüz Nokta Atışı kapsamında; mağaza sahipleri, yerleştirildiği noktadan 0-50 metre çapı arasındaki reklam almaya izin vermiş olan Avealı müşterileri tespit edebiliyor. Mağaza sahipleri onlara, bulundukları reyonda sunulan avantaj ve kampanyalar hakkında anında kısa mesaj aracılığıyla bilgilendirme yapabiliyor. Şirketlerin geleceğine yön verecek Big Data (büyük veri) teknolojisi de çok önemli. Big Data son yıllarda inanılmaz bir hızla artan verilerin doğru şekilde yönetilmesini sağlarken; doğru zamanda ve yerde; doğru hedef kitleye yönelik satış ve pazarlama aksiyonlarına da imkân veriyor. Müşterilerimizin sinyal aldığı lokasyonlara göre yoğunluk haritalarının gözlemlenerek analiz edildiği uygulama platformumuz Avea IntelliMap; bankacılık, perakende, akaryakıt, ulaşım, mağazacılık, hızlı tüketim gibi birçok sektörde hizmet veren firmanın doğru hedef kitleye ulaşarak yatırımlarını yönlendirme konusunda katma değer sağlayacak. IntelliMap'ten yararlanan firmalar, hedef kitlelerine yönelik kampanyaları doğru yer ve zamanda hayata geçirip verimlilik ve kâr artışı sağlayarak rakiplerinin önüne geçebilecekler."

Bu yıl 3-4 Aralık tarihleri arasında 15. kez düzenlenen ve pazarlama dünyası liderleri ile profesyonellerini buluşturan Pazarlama Zirvesi; Avea'nın Stratejik İş Ortaklığı'nda İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Değişen dünyanın sağladığı fırsatları görmek ve eski pazarlama modellerini kökünden değiştirerek değişim ve inovasyona esin veren yeni markaları keşfetme hedefiyle "Değişime Yön Ver" (Change The Game) temasıyla düzenlenen Pazarlama Zirvesi'nde, bu yıl ilk kez en iyi Türk inovasyon fikirleri de ödüllendirilecek. Zirve'nin ilk gününde Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül "Dijital Dönüşüm ve Müşteri Deneyimi"; Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen ise "Big Data ve Yeni Dönem Mobil Pazarlama" konulu birer sunum gerçekleştirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pazarlama Zirvesi'nin İlgi Odağı Avea'nın Yeni Ürünleri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement