Pazaryeri'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nden Kısa Kısa

"Birlikte Yaşama ve Hoşgörü Kültürü Semineri"

10.03.2014 11:19

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat, "Hoşgörü, ailede başlar. Genellikle çocuklar, ilk olarak anne ve babasını örnek alır, eğer evde hoşgörü, farklılıklara saygı varsa, çocukta çevresine saygılı olmayı ve hoşgörü göstermeyi öğrenir" dedi.

Acat, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Pazaryeri ilçesindeki yurdun toplantı salonunda düzenlenen "Birlikte Yaşama ve Hoşgörü Kültürü" konulu seminerde yaptığı konuşmada, insanların, hangi dinden, ırktan, düşünceden olursa olsun, birbirine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Aynı ortamda bulunan kişilerin, birbirinin fikirlerine de saygılı olması gerektiğini vurgulayan Acat, şöyle konuştu:

"Bu hoşgörülü olmaktan geçer. Hoşgörü, ailede başlar. Genellikle çocuklar, ilk olarak anne ve babasını örnek alır, eğer evde hoşgörü, farklılıklara saygı varsa, çocukta çevresine saygılı olmayı ve hoşgörü göstermeyi öğrenir. Burada farklı illerden gelerek aynı odayı paylaşabiliyorsunuz. Birbirinizin düşünce ve fikirlerine saygı gösterdiğiniz müddetçe, birlikte yaşamak hiç zor değildir."

Etkinliğe, öğrenciler ve yurt yetkilileri katıldı.

Kültürel etkinlik

Pazaryeri Belediyesi, kültürel faaliyetler kapsamında kadınlara yönelik etkinlik düzenledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, yeni kültür merkezi girişinde eşi Melek Yalçın ile karşıladığı davetlilere, karanfil hediye etti.

Yalçın, 5 yılda yaptığı icraatları aktararak, ilçenin ihtiyaç duyduğu kültür merkezini söz verdiği gibi bitirerek, hizmete sunduklarını söyledi.

Düğün, sinema, toplantı salonlarının bulunduğu merkezin çok amaçlı olduğunu kaydeden Yalçın, tekrar göreve seçilmesi halinde yapacağı hizmetleri de anlattı. - Bilecik

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement